Kevätsukka

Kevätsukkaan yhdistän palmikkoa, vai pitäisikö sanoa siirrettyjä silmukoita, nyppyjä, neulekirjontaa valkoista kirjopirkkaa ja itse värjäämiäni lankoja. Tämä työ muutti jo kertaalleen muotoaan alun nopeasti laaditusta luonnoksesta neuloessa syntyneeseen suunnitelmaan, jota sitten hahmottelin luonnoslehtiöön värikynillä.

Tein nuo nypyt neulomalla, vaikka viisaampaa olisi varmaan ollut kirjoa ne jälkikäteen. Mutta jotenkin se tuntuu vähän fuskaamiselta, vaikka ommellen tai virkaten saisi varmaan paremmat. Jotkut nypyistä tahtovat vetäytyä piiloon, vaikka kiskoin nurjia silmukoita kireälle. Asia on helppo korjata langanpäitä päätellessä.

Varren ja kantapään olen suunnitellut, mutta sukkaosaa en ole vielä ratkaisut, en haluaisi tehdä ihan silkkaa valkoista, muttavielä en osaa sanoa, millainen siitä tulee. Ja sittenhän on vielä kyse siitäkin, saako sukka parinsa 😉

Ajattelin ripustaa jonnekin asuntoomme roikkumaan kaikki ne parittomiksi jääneet sukat, jotka periaatteessa olisivat ihan ok, mutta ovat jääneet parittomiksi. Joskus niihin voisi väsätä ne parit, vaikka useimmat ovatkin ihan kokeiluja. Tätä kirjoittaessani keksin vielä, miten ripustan ne auringoltakin suojaan niin sanottuun  ”tyttöjen vessaan”, jossa sijaitsevat myös perhekuvamme, kutsut linnanjuhliin ja saadut pränikät. Vedän valkoista, teippitarranauhaa (karkeaa puolta) kaakeliin, siinä sukat pysyvät! Sekin saablarin coco-sukka, joka ei kertakaikkiaan suostunut taipumaan tahtooni. Sekä kansanperinne-aiheiset protoni, joita on aika monta, mutta joiden kuvia en voi panna esiin. Siinä niitä katsellessa ehkä keksin, miksi toiset niistä jäivät parittomiksi tai kehittely jäi kesken.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s