Suunnitelmia

Halusin värjätä kokeeksi sukkalankaa. Värin pitäisi vaihtua melko leveinä raitoina, mutten viitsinyt vyyhtiä lankaa uudelleen pieniksi vyyhdeiksi, kuten kai värjäyksen voisi tarkimmin tehdä. En jaksanut myöskään turata mikroaaltouunin kanssa, sitenkin kai vyyhdin voisi värjätä ”pitkittäin”.  Mietin jopa uunipeltiä ja uunia aikeena paistaa väri lankaan, mutta lopulta päädyin pyöräyttämään vyyhdin sykerölle ja laitoin kattilan pohjalle vain muutaman sentin värilientä. Jep. Näin sainkin osan vyyhdestä värjättyä, mutta samalla onnistuin sotkemaan sen ja setviminen otti aikansa. Seuraavaksi värjään toisen syrjän, oletan että siellä missä on molempia värejä, syntyy kolmas väri. Taidan sitoa vyyhdin nyt paremmin 😉

Tosin mieleen tulee aika herkästi, että miksi ihmeessä värien pitäisi ylipäätään olla samassa kerässä, voihan lankaa vaihtaakin, kuten nyt tekeillä olevassa parissa? Päättelemistä siitä tietysti tulee hieman enemmän, mutta haluamaani liukuvaa värinvaihtoahan ei taida värjäämällä oikein saada aikaiseksi, lanka pitäisi kehrätä. Mutta saahan sitä huvitella.

Kuvan sukassa on itsevärjäämiäni lankoja sekä Fame Trendiä (tumma sinivihreä) ja luonnonvalkoista Step-lankaa, joka on loistava sukkalanka. Nuo Fame Trend ja Mini Palette pörrööntyvät ja nyppääntyvät käytössä, mutta lienee langan luonne. Ne ovat kuitenkin lämpimiä! Tähän sukkapariin yhdistin aiemmista turkkilaissukistani tutun skorpionikuvion ja  Stephanie van der Lindenin kelim-mallissa käytettyjä perinteisiä kuvioita. En tee sukkiin ”turkkilaiskantapäätä”, koska se ei istu kauniisti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s