Kuuma kortti

Lahjakortti poltteli taskussa enkä malttanut odottaa torstaihin. Toisaalta hoksasin, että torstaina en taida muutenkaan ehtiä Soukkaan, joten polkaisin sinne jo eilen. Tarvitsemiani sukkalankoja ei Soukan myymälässä ollut, monenlaisia muita herkkuja kuitenkin yllin kyllin. Olin tiukkana, mutta sain silti kulutetuksi jo yli puolet lahjasummasta. Ostin lankaa miehen tossuja varten, täydensin Pirkka-lankavarastoani ja uhrasin suuren summan huivilankoihin ostamalla Karen Noen Rustik silkkipuuvillaa. Huivin paninkin jo alulle.

Kävin myös Vantaan antikvariaatissa vilkaisemassa käsityökirjoja, mutta mitään kiinnostavaa ei hyllyssä ollut. Ostin sentään yhden Italian keittiötä käsittelevän kirjan, joka harmillisesti on käännetty englannista ja siksi siinä on joitain älyttömiä käännösvirheitä, kuten se, että väärin kirjoitettu spezzattino on käännetty muhennetuksi, vaikka pitäisi olla pikemminkin (karkeaksi veitsellä) hakattu. Kirja on muuten aivan ihana!
Kun perjantaina lähden Italiaan lankatehtaalle, aion tuoda tuliaisiksi villan lisäksi aiheeseen sopivasti pääsiäiskaritsaa: Genovan kauppahallissa karitsanpaisti painaa alle kilon vaikka siinä on sekä viulu että karitsan selkä. Liha onkin pehmeää ja maukasta, eikä mitään eläkkeelle päässeen ”karitsan” lihaa, kuten suomalainen karitsa on. Kaipaan myös artisokkia, joiden laatu täällä Suomessa lähinnä itkettää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s