Mitä se sitten maksaakaan

Onkohan kukaan muu tuskaillut netti(lanka)kauppojen hintojen kanssa? Yrittänyt siis verrata laskin ja valuuttalaskin kourassa, paljonko lanka todella tulee maksamaan kotiin tilattuna? Onkohan kukaan muu siinä yhteydessä jättänyt väliin tutustumisen toimitusehtoihin ja muuhun pienellä präntättyyn? Onkohan kukaan minun laillani hämmästellyt, mitä tulikaan maksettua, kun sai tiliotteen? Heh, ja onkohan kellekään tullut yllättäen kutsu tullipostiin? Minä olin sielläkin, kun en muistanut, että tavaran toimittaja on Yhdysvalloissa eikä Iso-Britanniassa. Oops.

Ja onkohan kukaan sitten miettinyt, että vaikka lanka saattaisi olla hitusen halvempaa ulkomailta tilattaessa, on sen tilaaminen suomalaiselta nettikauppiaalta (tai hakeminen lankakaupasta, jos mahdollista) kuitenkin ympäristöystävällisempää, turvallisempaa ja usein myös nopeampaa.  Turvallisempaa erityisesti  siksi, että Suomessa meillä on ehdottomasti paras etäkaupan kuluttajansuoja.

Hintavertailun vaikeutta kuvaa sekin, että maisterikaan ei ole muutamaa vaivaista lankahintaa verrattuaan aivan varma, menikö se nyt oikein, mutta tässä nyt on kuitenkin tulos.

hintavertailu_sukkal

Vertailua vaikeuttaa se, että samaa ”lankakoria” ei saa koottua kaikissa kaupoissa, toimitus- ja postimaksujen epämääräinen ilmaiseminen (toki ne kerrotaan useimmiten ennen tilauksen vahvistamista), mutta fiksuimmat nettikaupat antavat postituksen hinnan heti, eikä vasta viimeisellä sivulla.  Jotkut kaupat kotimaassakin ilmaisevat epäselvästi kokonaishinnan tai jopa suuremmaksi kuin se todellisuudessa tulee olemaan.

Näiden vertailujen perusteella olen jokseenkin varma siitä, että halpa tulee ainakin ajan mittaan kallimmaksi, jos ostaa sellaista lankaa, jota saa Suomestakin. Tietenkin, jos hintaero on suuri, kannattaa  ulkomaantilaus ainakin isompaa lankaerää tilateessa, mutta melko vähäisiksi ne säästöt jäävät, jos esimerkiksi jättää vaivalloisuuden vuoksi palauttamatta lankaa, jonka palauttaisi kotimaassa tms.

One Comment Lisää omasi

  1. Eloveena sanoo:

    Varmasti säästää jos moisen ”kilpailutus”rumban jaksaa aina tehdä.
    Ympäristöystävällisyydestä voi olla kyllä montaa mieltä. On ekompaa tilata luomulankaa kauempaa kuin ostaa suomesta tavallista lankaa, koska kuljetuspäästöt jäävät huomattavasti tuotantoa pienemmiksi. Tosin suomessa on paljon lähilankatuottajia, joilta tilaaminen/ ostaminen on varmasti kaikkein ekologisinta.
    Paitsi jos halvinta etsii niin siinä jäävät valitettavasti ekot, reilut ja luomut kyllä kirkkaasti toiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s