UFOsta ponchoksi

Tyttären ponchopusero jäi kesken, koska en voinut neuloa siihen sovittamatta hihoja. Otin UFOn mukaan käymään Italiassa ja pahasti olisikin käynyt, jos ohjeen mukaan olisin siihen hihat neulonut! Tytär on tullut pitkäselkäiseen ja -kätiseen isäänsä, joten päätimme jättää hihat tekemättä ja jatkaa loput langat vain suoraan helmaksi. Siitä tulee lämmin ja tiivis Italian kosteisiin talviin, koska tikutan sitä suositusta pienemmillä puikoilla.

Eilen kokeilin junamatkalla Juokseva koira -meanderia sukanvarteen. Kuvion löysin viimeisestä Kotiteollisuus-lehdestä ennen nimen muuttamista Taito-lehdeksi. En saanut koiraa juoksemaan haluamallani tavalla. Minun pitäämuuttaa mallikuviota, eikä lankakaan ollut mieleinen, mutta kyllä tässä projektissa syntyvät kivat miehen sukat.

Mitähän mahtoi tuumata vastapäätä istunut nainen, kun mutristelin neuleeni kanssa, silittelin sitä, mietin ja piirsin? Ehkä hän ymmärsi ongelmaa, koska kirjanmerkkinä (Johtamisen muutokset tms.) näytti olevan Noron vyöte!!!

Hihatti tuli valmiiksi, mutta ennenkuin saan oikeankokoisen vieraan kylään, en kyllä laita siitä kuvaa tänne. Olin jo purkaa koko hoidon, koska epäilin siitä tulleen liian pienen, mutta kyllä se nyt näyttää sopivalta paria numeroa itseäni pienemmälle Esikoiselle.

Huomasin muuten taas, mikä on vaarana kun ostaa halpalankaa ulkomailta: jokainen kerä (kahdeksan kerän erästä) on eri värinen vaikka vyötteen mukaan ne ovat samaa värjäyserää. Sattuneesta syystä tutkin eurooppalaista kuluttajansuojaakin, se on paikoin paljon huonompi kuin meillä Suomessa, jossa etäkaupalla on melkoiset vastuut (ja hyvä niin).  Tässä suositun saksalaisen kaupan ehdotGet Knitted -kaupassa palautusoikeus on vain seitsemän päivää ja asiakas kärsinee postimaksut itse ellei tuotteessa ole vikaa. (Lukekaa itse ehdot linkin takaa, en ehdi tutkia tarkasti noita nyt. Olen iloinen jos korjaatte kommenteissa, mikäli oion väitteissäni). Suomalaisten kuluttajien oikeudet on todettu hyviksi myös laajemmin.

Törmäsin sellaiseenkin EU-alueella hääräävään nettikauppaan, jonka ilmoittaa, että hinnoissa on 0% arvonlisäveroa. Yleensä ne sentään väittävät maksavansa verot 😉 Ymmärrätte varmaan miksi en laita linkkiä. Saattaahan se olla, että verot osataan maksaa, mutta nettikauppaohjelmaa ei osata käyttää.  Asiakkaan pitäisi kuitenkin saada veroerittely tilatessaan tuotteita. Näin määrää laki muuallakin kuin Suomessa. Mutta onhan se mahdollista, että kauppias onkin rehellinen vain asiakkaisen suuntaan eikä maksakaan veroja – se taas on joissain keskeisemmän Euroopan maissa surkean yleistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s