What shall we do with the drunken knitters?

Sain työtehtävän, johon liittyy käsityöt!!! On aikoihin eletty! Sen vuoksi läksin hakemaan käsityöjuttua vähän muualta kuin näistä vertaisryhmistä – joihin tulemme kyllä vielä ottamaan yhteyttä –  ja törmäsin monenlaisiin hauskoihin asioihin.

Ensin löysin ihanan raikkaan Tekstiiliopettaja-lehden nettisivut. Olipa virkistävää lukea juttuja, jotka kontekstoituvat tutkittuun todellisuuteen, taustat ovat siis kunnossa ja faktat hallussa eikä takaa paista edes myyntipuheet 😉

Pubi-jutusta ajauduin tämmöiseen Facebook-ryhmään, jossa tuntuu olevan hulppea meininki. Jäseneksi vaan!

Takaisin vakaviin puuhiin!!!! Sitten sain tietää, että Helsingin yliopistossa on tai on ollut todella mielenkiintoisia tutkimushankkeita, kuten hanke, jossa käsityötä tutkitaan kulttuurisena representaationa, mutta hankkeen sisällöstä en löytänyt juurikaan materiaalia. Sitä pitää vielä etsiä. Voihan olla, että projekti on päättynyt ja aikaa sitten.

Äskeisiin puuhiini napsahti Riikka Räisäsen tutkimushankkeet, joissa on tutkittu mm. sienivärjäystä. ”Käsityö suomalaisessa muodissa” on mielenkiintoinen hanke, koska siinä yhdistyy sekä käsityötiede että taidehistoria.  ”Näppärien mummojen muistelukirjonta. Yhteisöllistä ja voimaannuttavaa käsityöilmaisua” -pro gradu-työ palauttaakin jutun suunnilleen samaan, mistä lähdettiin. Pubineulontaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s