Kiva kirja tulossa

Artenomi, kotiteollisuusopettaja Maikki Karistolta tulee Tammen kustantamana kiva lautanauhakirja. Nimi on yksinkertaisesti Lautanauhat. Kirja ilmestyyy elokuussa ja on kaivattu värillinen opas lautanauhan historiasta sen moderneihin versioihin.  Työohjeita on myös eri tasoisia, erikoistekniikoitakin.

BTJ-kustannus julkaisee keväällä kirjontakirjoja: Valkokirjonta ja Villakirjonta. Kolmas käsityökirja, joka on jo ilmestynytkin, on Tiina Törnströmin Vaippailmiö, jossa on kaikki, mikä kestovaipoista pitää tietää.  Kirjan avulla voi myös valmistaa kestovaipat ja vaippahousut.

Aiemmin ilmestyneistä kirjoista nettineulojille näkyy jääneen tuntemattomaksi Marjatta Luutosen kirja: Kansanomainen tuote merkityksenkantajana. Joka näyttäisi olevan nyt kustantajalla tarjouksessa. Samalla kustantajalla, Akatiimilla,  näyttää olevan muitakin käsityötä käsitteleviä kirjoja tarkouksessa. Sirkka Könös -kirja, Taito-lehden historiikki jne.

Moreenilta Multikustannukselta  ei ole nyt näköjään tulossa neulontakirjoja, mutta mosaiikkikirja ilmestyy toukokuussa. Kun nyt mentiin lankojen ulkopuolelle, mainittakoon, että Arthouselta tulee mainio, ja ajankohtainen, Leijat-kirja.

Äskettäin on ilmestynyt  kiinnostava Anna hyvän kiertää-kirja, joka nimensä mukaisesti on kierrätys- ja tuunausteos.  Viime viikolla ilmestyi Gummerukselta alunperin japanilainen Käsitöitä hymysuille, jossa on eri tekniikoilla toteutettuja hilpeitä eläinhahmoja.

Mutta. Sokeri pohjalla. Ihan pian (LISÄYS: elokuussa)  tulee Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin  Neulekirja.

LISÄYS: Cookie A:n Sock Innovations ilmestyy syksyllä suomenkielisenä nimellä Suloisimmat sukat. Minerva kustantaa.

2 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  Kristiina,
  ei se mitään, täällä saa kyllä ilmaista mielipiteensä asiallisesti missä hyvänsä postauksessa 😉

  Tässä nimenomaisessa tapauksessa olen hämmentynyt siitä, että asialla ovat naiset, joilla monilla itselläänkin on lapsia. Toivoa sopii, että heidän lapsensa eivät joudu kiusatuiksi, koska kotoa ei ilmeisesti myötätuntoa löydy, kun vastaus tässäkina asiassa on ollut ”sitä saa mitä tilaa”.

  Tyypilliseen, työpaikoillakin nähtyyn tapaan, kiusaaminen kielletään ja uhrista leivotaan syyllistä. Minun väitetään käyneen henkilöön, vaikka sellaista viestiä ei kyetä esittämään, jossa näin olisin tehnyt.

  Olen nostanut esiin joitakin esimerkkejä ao. foorumilta, joissa mielestäni moderoinnin tuella, tässä tapauksessa luultavammin tahattomasti, kierretään foorumin mainostamissääntöjä.

  Mutta eihän tässä hässäkässä, kuten missään muussakaan kiusaamisjutussa, ole lainkaan kyse itse asiasta, vaan erään ryhmän päätöksestä nonsaleerata ja ignoroida kaikki, mitä Puikkomaisteri tekee.

  Tietenkään kaikki eri mieltä olevat eivät ole kiusaajia, onhan tuossa edellisessäkin pitkässä kommenttiketjussa nähty, miten monet puhuvat aivan asiallisesti ja toiset tuuppaavat mitä hyvänsä vyön alle menevää törkyä kehiin.

 2. KristiinaS sanoo:

  Sorry, tää tulee nyt ihan väärään kirjoitukseen mutku kommentointi suljettu yms. Jo loppuvuodesta mun piti kirjoittamani nettikiusaamisesta, siitä oli täälläkin muistaakseni jotain puhetta.
  Just toi Henkilöön käyvä kiusaaminen ja haukkuminen yms. on kamalaa. Eräällä foorumilla ihan asiallisesti kirjoitin mielipiteeni ja siitäkös nousi kova älämöly ja mun haukkuminen. Lähdin pois, pitäkööt sisäpiirinsä ja hjuumorinsa.
  Ihan oikeata kiusaamista tapahtuu netissä ilmeisesti paljonkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s