Niittejä ja neuleita

Kesänvietossa mukana on tietenkin uudella 4.0 -ohjelmalla päivitetty  iPhone tai  kannettava tietokone,  silloin käsillä on myös Kesä-Ulla. Se noudattaa minusta ”vähän, mutta hyvää” -periaatetta. Onnea lehden tekijöille ja lämmin kiitos!

Ullassa julkaistu Kirsikan  solmutunika on hauska, minä tosin, purjehtijana,  tekisin siihen umpisolmun sijasta paalusolmun.  Mutta lehdessä on myös Sanna Juvosen Hyvösen (mistä toi Juvonen putkahti?! Kiitos Veranolle huomautuksesta!) suunnittelelmat tosi kivat käärmesukat. Näiden kahden ohjeen  innoittamana tulikin ”Heureka!” – taidankin väsätä ihka uudet purjehdussukat… perästä kuuluu!

Onkin kiva päästä taas neulomaan, koska olen taistellut ompelukoneen kanssa. Piti nimittäin tehdä veneeseen perämoottorin suoja.  Pisto oli epätasaista, paininjalka ei liikkunut. Vaihdoin neulan nahkaneulaan ja paininjalaksi semmoisen teflonpohjaisen, sainkin vähän parempaa tikkiä aikaiseksi. En kuitenkaan täydellistä. Näillä oli kuitenkin mentävä, koska ei ollut aikaa soittaa Ompelijalle eikä Puikkoakateemikolle edes kriisipuhelua.

Valitsin huppuun Eurokankaan tarjouslaatikosta tumman lilaa keinonahkaa ja surautin Miehen suureksi riemuksi melko trendikkään hupun tuunatulle koneellemme. Harmitti kun en löytänyt vanhaa punkkarivyötä, joka minun piti pujottaa reunaan hakkaamiini purjerenkaisiin pitämään huppu paikoillaan ja viimeistelemään tyyli. No, panin väriin sopivaa köyttä. Kaikkea ei voi saada. Ehkä kiinnitän huppuun myöhemmin joitain punk-henkisiä niittejä. Näin siitä tulee todellä päheä. Tilasinkin jo niitit!

Jos ehtisi, pitäisi tehdä vielä pressokannuun pehmuste, edellinen lasikannu halkesi kovalla kryssillä hakatessaan kattilaboxin reunaan. Mietin huovuttamista, silloin pehmike toimisi myös pannunmyssynä ja pitäisi kahvin kuumana. Taidan kokeilla sitä yhdessä kuormassa ostamaani kummallista ”neulekonetta”, sillähän tuon tekisi sukkelasti Kirjavan kerän Fritidsgarnista tai Huopasesta.

2 Comments Lisää omasi

  1. Puikkomaisteri sanoo:

    Kiitos Verano, olisiko juhannus ollut mielessä kun Hyvösestä tuli JUvonen?! 😉

  2. verano sanoo:

    Itsekin ihastuin mainitsemiisi ohjeisiin, molemmat ovat omalla tavallaan hiukan erilaisia, oivaltavia 🙂

    Kiemurtelevan käärmeen sukat suunnitelleen Sannan sukunimi on muuten Hyvönen, ei Juvonen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s