Toiveiden irkkupaita

Inishmore SPORT-langastaOlen jo kauan haaveillut irlantilaisvillapaidasta ja sitä silmälläpitäen hankin taannoin Alice Starmoren kirjan Fishermen’s Sweaters.  Siinä on Inishmore-pusero, joka miellyttää minua kovasti.

Tarvitsen villapaidan merelle, joka ei ole ylettömän paksu, sillä  sen on mahduttava purjehdustakin allekin. Siksi valitsin Kirjavan kerän langoista Sport-langan, joka on nimenomaan ulkoiluvaatteisiin tarkoitettu. Siinä on uudenlainen kosteus- ja tahrasuojaus, joka aktivoidaan silittämällä osat melko kuumalla raudalla ennen puseron kokoamista.

Olen myös koepessyt mallitilkun tarkoituksella 60 asteen kirjopyykin mukana ja todennut, että vaikka se menetti em. suojaukset, paita ei kuitenkaan menisi pilalle, vaikka joku höpsö pesisikin sen väärin.

Sovelsin ohjetta tälle hieman suositusta ohuemmalle langalle, se oli helppoa: lisäsin vain reunoissa olevaa tuplahelmineuletta (moss) kymmenen silmukkaa kummallekin puolelle. Perinnepaidoissa on se hyvä puoli, että vaikka ne näyttäisivätkin suuritöisiltä, ne ovat kuitenkin suhteellisen simppelejä ja mallikuviot jäävät nopeasti mieleen. Miksi niiden tekotaito muuten olisikaan säilynyt sukupolvilta toisille!

Starmorella on muuten ihan fantastisia malleja, joita voisi toteuttaa city-tarkoituksiin (siis hieman ohuempana ja elegantimpana)  Perlata d’Australia -langasta, esimerkiksi nämä käsineet.

Sen laituripaidan teen luonnonvalkoisesta (tai ehkä laventelinsinisestä) Nuovo Irlandasta, josta tulee ihanan pehmeä ja paksu villapaita. Uudessa Modassa oli juuri sellainen peruspatenttipuseron ohje (miehelle, mutta se käy myös naisille tietenkin), jota voi käyttää ihan sellaisenaan kunhan laskee mallitilkusta, minkä koon silmukkamääriä käyttää.

Niinpä. Lankakauppiaana luultavasti jään vain haaveilemaan, että saan joskus nämä puserot valmiiksikin… kaikki vapaa-aika tahtoo mennä ihan muihin puuhiin kuin neulomiseen. Työmatkat sentään on jäljellä, sitkeästi tikuttaen bussissa nro 16, paitakin syntynee – jos vuosia riittää 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s