Onko hyllyssä vielä tilaa?

Tulevan talven ja kevään neulekirjat toistavat enimmäkseen entistä, mutta tulossa on joitain kiinnostaviakin teoksia.

Cookie A.:n uusi sukkakirja on tietenkin saatava, intoa hillitsee korkeintaan se, että hänen teoksensa käännetään ehkä suomeksikin. Ainakin edellinen sukkakirja on tulossa tänä syksynä käännöksenä.

Spehanie van der Lindenin Socken aus aller Welt on ilmestymässä englanniksi, itse ostin saksankielisen laitoksen, joten kirja on tuttu ja voin suositella.

Alice Starmoren klassikko Aran Knitting -kirja ilmestyy nyt uudistettuna, pehmeäkantisena painoksena.

Nicky Epsteinin Knitting Beyond the Edge on tietenkin jonkinlainen tapaus, jo kansikuvasta voi päätellä, että kirjassa on todella kauniita neuleasusteita!

Muutamia kiinnostavia tekniikkakirjoja on myös tulossa: Knits That Fit lupaa auttaa oikean mitotuksen löytämisessä, The Very Easy Guide to Lace Knitting lähtee pitsineuleen perusteista.

Myös muoti-ilmiöt näkyvät neulekirjoissa, nuorisotrendin huipulla lienee Genevieve Millerin Vampyyrineulekirja. Mitähän ne markkinanikkarit vielä keksivät?!

Aiempien vuosikymmenten neuleita mallinnetaan kirjakaupalla, melkein jokaisella kustantajalla on joku vintage-kirja. En oikein jaksa uskoa, että näitä malleja myös neulotaan…

Mutta varsinainen hitti, josta kustantajat ovat nähdäkseni hieman myöhässä, tullee olemaan kirjoneule.  Jos kohta, itse ennustin sen tulemista kai jo toissa talveksi, mutta vasta nyt on johtavissa neulelehdissä innostuttu.  Random House sentään on eturivissä julkaisemalla Melissa Leapmanin Mastering Color Knitting -kirjan. Mutta eipä unohdeta hyvää perusteosta The Essential Guide to Color Knitting Techniques, joka pitää sisällään miltei kaiken, mitä kirjoneuleessa pitää tietää väriopista erikoistekniikoihin.

Lopuksi pari ilahduttanutta linkkiä blogeihin:

Tykkään Outsan muotiblogista, tässä mainio neulepostaus. Puikot heilumaan! Oma suosikkini on harmaa mohairhaalari… ollapa samoissa mitoissa kuin 35-vuotiaana…

Mielenkiintoinen, selkeä Japanese Night huivi (ohje on italiaksi ja englanniksi).

2 Comments Lisää omasi

  1. Puikkomaisteri sanoo:

    iKnit-kaupassa (http://www.iknit.org.uk/) oli myös hyvä valikoima neulekirjoja, tosin itse kauppa on minusta suttuinen, hämärä eikä kovin houkutteleva. Siellä on joinain iltoina neuleiltoja, porukka vaikuttaa mukavalta, joten tutustua siihen kannattaa.

    Ravelryssa osaavat kyllä neuvoa parhaan kirjakaupan! Kysy siellä.

  2. Leena sanoo:

    Entäs tämä kirja? Mistä muuten löydän Lontoosta parhaan neulekirjakaupan? Tai edes hyvän?

    http://books.google.fi/books?id=3Pl-NgAACAAJ&dq=The%20Essential%20Guide%20to%20Color%20Knitting%20Techniques&source=gbs_slider_thumb

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s