Ihanat norjalaiset

Sisko vinkkasi Julekuler-kirjaan, joka on aivan vastustamaton. Jos noilla tyypeillä ei ole omaa telkkariohjelmaa, semmoinen pitäisi saada ja heti, tietenkin myös tänne Suomeen!!!  Katsokaapa ”Alamaan Arskan” perinteistä norjalaispaitaa, mitäs siinä onkaan?!

Ja taitaisi olla myös aika tosiaan aloittaa noiden joulupallojen tekeminen!

Siis puhutaanpa neulomisesta Norjassa. Siskoni lisäksi siellä neuloo ainakin Backtuksesta tunnettu Strikkelise (ravlink), jonka ihanaan huiviin linkkasin.  Norjalaisvillapaidan tuntee tietysti jokainen, mutta moniko tuntee Ugly Childrens Clothing -tuotteet?

Husfliden näyttäisi olevan tuollainen paikallinen Helsky.  Käsityöperinteeseen liittyviä museokamoja voi ihastella vaikkapa tässä. Muinaispukujen(kin) tekoon hurahtanut Helene ei ole vain ihastellut, vaan pannut toimeksi ja toteuttanut museomallin mukaan pussukan.  Helenen muitakin projekteja kannattaa vilkaista Raveltämössä.

Norjastahan ei voi puhua mainitsematta Raumaa ja Selbu-neulontaa, pienen kylän sankaritekoa, josta koko Norja tunnetaan. (Tästä tulee varmaan sanomista ;-)). Tässä myös kiinnostava linkki. Ja hyvänen aika sentään, Solveig Hisdal!

Blogeja

Dyveken ”Pieni universumini” -blogia ei kannata ohittaa! Oooooooh!

Kasvi(sieni)värjäyksestä kiinnostuneiden kannattaa mennä Theresan blogiin (englanniksi).

Verande kehrää, neuloo ja ompelee englanniksi blogissaan. Hänellä on myös muutamia ilmaisia  malleja.

Katen blogista voi jatkaa surffailuja norjalaisissa neulontablogistaniassa.

Tora Fröseth taitaa olla Räveltämön vanhin norjalainen (ei siis iältään vaan Rav-ajaltaan), hänellä on kiinnostavia malleja, juuri sellaisia, joista minä pidän: selkeitä, suorastaan graafisia, väritys hieno.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s