Ma armastan kududa!

Eilen piipahdettiin Norjassa, tänään käydään sukkelasti pikaveneellä etelässä, jossa sukukansan naiset heiluttavat ahkerasti puikkoja. Virolainen käsinneulonta on maailmankuulua, osaksi sen mainetta on kannatellut Nancy Bushin arvokas työ kansanperinteen kokoamiseksi ja saatettavaksi käyttöön uusille sukupolville. Kesän lopussa ilmestui myös suomeksi hänen kirjansa Viron neulehuiveista.

Yksi virolaisia lempiblogejani on Ingan   Ilukuduja ( Beauty Knitter). Valokuvia katselee mielellään uudestaan ja uudestaan. Esimerkiksi tämä keeppikuva on hieno, neule, koko asettelu… ilahduttavaa paneutumista.

Uusi huivisuosikkini onkin Winterflower tai Frosty Flower, vai mikä sen nyt on. Malli on ilmeisesti julkaistu Pitsilised koekirjad-teoksessa vuonna 1978.

Tallinnalainen Asti jatkaa virolaista huiviperinnettä, hän on suunnitellut hienon huivin, minua miellyttää sen selkeys ja koruttomuus, turhia piperryksiä ei ole tässäkään. En tosin saa selvää, kenen mallista on kyse…, mutta ehkä se on perinnemall

Aika hyvä lähtöpiste viron käsityöblogien selailuun on Loomisrööm, käsityöfoorumin kautta löytyy yhtä ja toista lisää.

Mistä nämä ihanat kuvaajat tulevat? Täytyy olla kiinni kamerasta… ;-D

Tässä pieni ja hauska mallikirjasto:

Karu-Mammi on ajatuksia herättävä.  Hän on myös lankakauppias. En kyllä ymmärrä, miten langan kilohinta voi olla Virossa 50 euroa halvempi kuin Suomessa, mutta ehkä se on jotain ulosheittoerää, koskei värejäkään ole tarjolla kuin muutama.

Kuriositeettina: laulajatar neuloo vähentääkseen stressiä ja loppukevennyksenä virolaista virkkaushuumoria.

EDIT: iloisen kutojan englanninkielinen taiteilijanimi lipsahti väärin.

<div style=”width:480px;text-align:right;”>http://static.pbsrc.com/flash/rss_slideshow.swf<a href=”http://photobucket.com/redirect/album?showShareLB=1&#8243; target=”_blank”><img src=”http://pic.pbsrc.com/share/icons/embed/btn_geturs.gif&#8221; style=”border:none;” /></a><a href=”http://s187.photobucket.com/albums/x31/ahjaoh/Kudumine%20mustrid%20ja%20juhendid/&#8221; target=”_blank”><img src=”http://pic.pbsrc.com/share/icons/embed/btn_viewall.gif&#8221; style=”border:none;” /></a></div>

4 Comments Lisää omasi

 1. Päivi sanoo:

  Kiitos linkeistä!

 2. Inga sanoo:

  kiitos paljosta, Tiina!
  although, have to correct your translation of my ”artist name” – it means Beauty Knitter:)

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Niin tyypillinen suomi-viro-virhe! ”Ilu” on niin lähellä ”ilo”-sanaa, että on vaikea muistaa sen tarkoittavankin kaunista. No, me suomalaiset olemme vähän huvittavia 😉 Kiitos oikaisusta Inga!

 3. Puikkomaisteri sanoo:

  Ja ennenkuin pikkuystävieni otsasuoni pullistuu vaarallisesti: kyllä, kuvien käyttöön on (taaskin) lupa, vaikkei asia muille kuulukaan 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s