Joululahjavinkkejä

Puikkomaisterin käteen tarttui WSOY:n Neulontapäiväkirjani, joka ei välttämättä puhuttele meitä neulebloggaajia ja Ravelryssä projektikalentereitaan jne. pitäviä, mutta miellyttää varmasti kouluikäistä perheenjäsentä, joka aloittelee neulontaharrastusta. Kirjassa on selkeät neuvot aloittelijalle, joitain ohjeita helppoihin ja kivoihin neuletöihön, projektikalenteri, lankavarastokirja jne. Suomenkielinen toimitustyö on tehty hyvin, kirjassa on muun muassa ohjetaskuja, joihin netistä tulostetut ohjeet voi sujauttaa talteen. Minäpä tiedän yhden ysivuotiaan, jolle pukki tuo tämän kirjan 😉

Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjasta on menossa jo toinen painos, joten se on varmasti toivottu lahja ellei sitä satu jo hyllyssä olemaan. Sanna Vatasen Jämälankakirja on se toinen tänä vuonna ilmestynyt kotimainen kirja, joka kannattaa mainita.

Viime joulun tapaan vinkkaan norjalaiseen Julekuler-kaksikkoon, voi kun pukki toisi tuon kirjan! Omat ihanat joulupallot tein outolangasta, jolle en ollut löytänyt mitään järkevää käyttöä.

Vielä ehtii neuloakin, sukat (pdf) tai lapaset nyt tekee muutamassa illassa, sukkela tikuttaa kaulaliinan tai huivinkin. Ihanat rannekkeet syntyvät nopeamminkin. (Apua englanninkielisiin ohjeisiin löytyy Ullasta, joka tarjoaa myös kivoja ohjeita aivan ilmaiseksi! Englanninkielinen Twist Collective on upea verkkolehti, jonka ohjeet ovat maksullisia.

Joululomalla voi sitten tehdä vaikkapa vähän työläämmän Haapsalun huivin. (En muuten tiedä, miten laillista noiden painettujen ohjeiden jako netissä on…) Haapsalu Sall -kirja kannattaa ehdottomasti ostaa seuraavalta Vironreissulta, se on todella ihana ja ohjeita on helppo seurata vaikka kirja on vironkielinen.

Paras joululahja on kuitenkin antajan hyvä mieli. Sukkaa kutomalla voi parantaa maailmaa, esimerkiksi Suuren Käsityölehden Villasukkatalkoissa tai Joulupatakeräyksessä.

Ja lopuksi vähän mainontaa näin ”perhepiiristä” 😉 Päivin ja Samin PAG-putiikissa on kiva käydä jouluostoksilla, koska kaupassa on langan ja neulontavälineiden ohella tarjolla kokkausvälineitä, lahjaesineitä, printtipaitoja, -essuja, ynnä muuta ihanaa lahjahärpäkettä. Samalla PAG-reissulla voi myös noutaa nettikaupasta tilatut oliiviöljylahjat –  öljyllähän pitää myös neulontakädet kunnossa ja nupin terävänä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s