Pietarissa piipahtaen

Lupasin Miehelle, että Pietarin-risteilyllä, jolle pakenimme Joulua, en neulo muuten kuin hänen nukkuessaan. Onneksi Miehellä on hyvät unenlahjat ja sain nämä Norja-lapaset valmiiksi! Lapasten kuviomalli, joka perustuu tietysti perinteisiin norjalaisneuleisiin,  on Alice Starmoren kirjasta Fishermen’s Sweaters.  Ohje omasta päästä. Puikot 2,5 mm ja kullakin puikolla 18 silmukkaa.

En voi kyllin kiittää tätä Perlata d’Australia -lankaa, vaikka ilkeämpi ajattelisi, että minullahan on tässä niin sanotusti oma lehmä ojassa. Kuten onkin, koska perheyrityksemme tuo lankaa maahan. Mutta emmehän me muuten sitä toisi, ellei laatu olisi priimaa ja hinta siihen nähden halpa. Juuri nyt olen lankaan erityisen tyytyväinen, koska olen jo pidemmän aikaa yrittänyt toteuttaa erästä hankalaa sukkaprojektia ohjeeksi asti ties millä langoilla, mutta lanka on aina ollut joko väärän väristä tai -paksuista – tällä langalla sekin toteutuu. Keskimmäinen joutuu nyt odottelemaan pipoaan, koska sukkamalli on nyt kiinnostavassa vaiheessa.

Toinen pähkäilyn aihe on nämä kaksi blogia. En saa päätettyä, mitä tekisin näiden kanssa. Pitäisikö siirtää tämä suosittu Puikkomaisteri-blogi Kirjavan kerän blogiksi vai jatkaa samaan tapaan, tiedottaen kaupan asioista siellä ja kirjoittaa entiseen tapaan ja omista neuleista täällä? Olkoon näin toistaiseksi, ehkäpä Kirjavan kerän lukijat löytävät myös tänne.

Ostin perheelle 😉 joululahjaksi iPadin, jonka näytöltä näkee paremmin neuleohjeet kuin iPhonesta. Latasin siihen myös ohjelman, jolla voin luonnostella äkkiä päähän putkahtavat neuleideat kaivamatta esiin kyniä, vihkoa ja värejä. Yritin kovasti olla ostamatta, mutta aaton aattona annoin periksi ja ryntäsin kauppaan.

Toiveena on se, että varsinaiset tietokoneet rauhottuisivat työnteolle. Meni nimittäin kovalevy kannettavasta, se sai pelkäämään, että pöytäkone kotonakin kyykähtää.Onneksi kaikki tiedostot sentään säästyivät. Ja jos joku siellä takavasemmalla ajatteli jotain turvakopioista, voin vakuuttaa, että olen ajatellut sitä asiaa tässä muutamankin kerran. Itsekriittisesti.

Pietarissa venyimme melkein koko maissaoloajan kirjakaupassa. Kävin läpi satakunta neulekirjaa, jotka ovat siellä edullisia. Suurin osa kirjoita on kuitenkin käännöksiä saksalaisista ja amerikkalaisista neulekirjoista, joten mitään merkittävää iloa niistä ei ollut. Jotain kuitenkin ostin, toinen, oikeastaan vihkonen, taisi maksaa kolme euroa ja toinen mallikirja seitsemän. Halvempi oli käännös saksalaisesta Veronika Hugin Handschuhe Striken -vihkosta, jossa oli mielenkiintoinen käsineohje: käsineet neulotaan ylösalaisin tekemällä ensin sormet. Minä pidin siitä, koska mokaan aina tavalla tai toisella silmukoiden jakamisessa sormille ja kerran tein jopa kuusisormiset käsineet!!! Niin, no, ehkä sekin sujuisi helpommin, jos malttaisi joskus vilkaista ohjetta 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s