Mistä noita oikein kertyy?

Pakkotilanteessa piti raivata työhuone, jonne en ole mahtunut työskentelemään enää aikoihin. Keskellä kulki jonkunlainen polku tietokoneelle. Hain pari uutta hyllyä Ikeasta saadakseni käsityökirjat, -lehdet ja puikot sijoitettua yhteen hyllyyn, jonka pystytin ns. ”tyttöjen vessaan”. Tilaa ei muualta löytynyt! Tai no, olisi löytynyt, mutten halunnut ruveta siirtelemään enemmälti tauluja, uuden taidekirjahyllyn tieltä yksi asetelma sai luovuttaa paikkansa ja muuttaa vaatimattomampaan kohtaan.

Törmäsin jälleen pariin laatikolliseen Taito-lehtiä. Ajattelin harventaa niiden lukumäärää, mutta lopulta siinä kävi tietenkin niin, etten voinut heittää yhtään numeroa pois, sillä ellei niissä ollut jotain minua itseäni kiinnostavaa, saattaisi niiden kudontaohjeet kuitenkin kiinnostaa siskoa. Ja jokaisessa numerossa on hyviä artikkeleita, joita en ole ehtinyt juurikaan lukemaan.

Hieman tosin surettaa, kun hakemattakin tiedän, että moni 90-luvun lehdissä (ja jopa 2000-luvun) haastatelluista on joutunut vaihtamaan alaa vaikka tuotteet olisivat olleet huippuluokkaa. Käsityöllä ei yksinkertaisesti elä ellei tuotetta kyetä valmistamaan halvalla suurina sarjoina. Vaikka käsityön arvostus olisikin noussut, alalla tehdään yhä paljon pimeää työtä eikä tuotteiden suojaaminen kopioinnilta ole kovinkaan helppoa, lisäksi se on monille aivan liian kallista.

Muutama lehtikasan innoittama työ on esillä Kirjavan kerän blogissa. Kiitos Taito-lehti!

Kaksi kirjahyllyä ei muuten riittänyt, vieläkin seilaa lankoja ja kankaita pahvilaatikoissa. Pitäisköhän pitää, ah, niin muodikas, lankojen kotimyynti jonain viikonloppuna…?

One Comment Lisää omasi

  1. Leena sanoo:

    Olen joka kesä vienyt mennessäni minua kiinnostaneet Taidot – ei siis tarvitse säästellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s