Haaste

Solidaarisuussilmukoiden FB-sivulta:

Libanonin talvi on sateinen ja kolea. Pakolaisleireissä asuvien kodit ovat pääosin vaatimattomia, heikosti rakennettuja kerrostaloja. Niissä ei ole lämmitystä. Myöskään leirien julkisissa tiloissa, esim. järjestöjen ylläpitämissä päiväkodeissa ei ole lämmitystä. Sekä aikuiset että lapset yskivät ja köhivät. Lasten nenät vuotavat.

Solidaarisuussilmukat -ryhmä alkaa varustaa Libanonissa asuvia pakolaislapsia ensi talven varalle lämpimillä vaatteilla. Kukin kutoo tai tekee muilla menetelmillä sellaista, minkä valmistamisen kokee itselleen mieluiseksi. Jos haluaa olla mukana talkoissa, muttei ole aikaa käsitöihin, voi osallistua esim. lahjoittamalla lankoja kutojille – tai hankkimalla lankalahjoituksia. Voit myös kertoa hankkeesta ystävillesi, jotka ovat käsityöihmisiä.

Vaatteet ja asusteet toimitetaan The National Institution of Social Care and Vocational Training – Beit Atfal Assumoud (BAS) -järjestölle, joka jakaa ne varattomimpien perheiden lapsille. Kuriireina toimivat yksityiset ihmiset, jotka matkustavat Libanoniin vapaaehtoistyö- tai yksityismatkoille. Tiedossamme on jo useita matkalaisia, jotka huhtikuun lopusta lähtien ovat valmiita kuljettamaan vaatelahjoituksia.

Koordinaattorina toimii Kirsti Palonen, puh. 040-5819255 ja sähköpostit: kirsti.palonen(at)welho.com tai kirsti_palonen(at)hotmail.com

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja ja halutessasi tehdä lahjoituksen. Jokaiseen vaatekappaleeseen liitetään tiedot materiaalista, pesuohjeet ja terveiset tekijältä. Kun ilmoittaudut talkoisiin, saat ohjeet.

Kirjava kerä lahjoittaa lankaa tähän keräykseen. Mikäli haluat lankaa (mahd. postimaksun hinnalla), kerro, mitä olet tekemässä, niin etsimme sopivaa lankaa varastosta. Verkkokaupan sivuilla on esitelty vain murto-osa varaston langoista.  Sähköposti on info@kirjavakera.fi

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s