Solidaarisuussilmukoita

Libanonin lasten villavaatekeräykseen valmistui Suvi Simolan Pikkuveli. Jätin kirjoneuleet hihoista pois, lankana on pehmeän pehmeä Super Alpaca, oranssi lanka on jotain laareista löytynyttä jämälankaa. Kiva malli, kiva ohje, villatakkia oli mukava neuloa. Tosin pidempi vartalojakso on sukanneulojalle lievästi ahdistavaa 😉 Ohje oli ihanan selkeä, sillä onnistuu aloittelijakin. Ainoastaan merkintää ”nosta nurin neulomatta, lanka työn takana” ihmettelin. Eikö nurin neulomatta nostettaessa ole aina lanka työn edessä ja silmukka on oikein nostettu jos lanka on takana?

Asunnottomien keräykseen on valmiina pipo ja puikoilla Kerri Caddin Cigar-ohjeesta modifioidut  kynsikkäät. Ohjeessa on mielenkiintoinen peukaloratkaisu: kiilan levennykset tehdään keskelle peukalon selkää.

Solidaarisuus-silmukoilla on huomenna tapaaminen, napit tuohon Pikkuveljeen pitää löytää tänään!

4 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  KIITOS! No nyt mäkin tollo ymmärrän 😉 Noinhan mä sen taisin tehdä ihan intuitiivisesti, en ole koskaan ajatellutkaan, että silmukka otetaan eripäin…

 2. villapeikko sanoo:

  Ei ole välttämättä työn edessä, voi olla kummin päin vain. Tossa ohjeessa vaan on tärkeää että lanka on just tolla puolella mitä sanotaan, muuten kuvio ei mene oikein. Sen takia se on painotettu vielä erikseen.

  Nosta nurin neulomatta tarkoittaa sitä että laitat oikean käden puikon silmukkaan oikealta vasemmalle (kuten nurjaa silmukkaa tehdessä) kun taas oikein neulomatta nostettaessa puikko menee silmukkaan vasemmalta oikealle kuten neulottaessa oikein.
  Jos kyseiset silmukat nostaa oikein, niin silmukoista tulee kierretyt kun ne neuloo taas, ne nostetaan nurin jotta ne pysyy puikoilla samoinpäin kuin ne oli.

 3. mari sanoo:

  Taitaa se silmukka kääntyä eri tavalla nurin ja oikein nostettaessa, ero ei pelkästään langan puolisuudessa. Puikko työnnetään eri kautta silmukkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s