Suunnittelijat vs. tekijät 1–0

Mies kuuluu ihmisiin, joita kutsutaan suunnittelijoiksi.Hän suunnittelee kauan ja hartaasti, eikä välttämättä tee lainkaan. Jos tekee, tekee hitaasti, mahdollisimman kallein kustannuksin, mutta hyvin. Yleensä ei kuitenkaan koskaan aikataulussa. Minä teen kolmasti paljon nopeammin ja halvemmalla vaikka teen kahdesti ja puran, kolmannella onnistuu.

Mutta koska aikaa on rajallisesti, olen alkanut ajattelemaan, että Miehen touhuissa on jotain järkeä. Ainakin siis siinä, että se suunnittelee ensin. Ottaa nimittäin pattiin, kun neuloo vaivalloista mallia ja tajuaa, että työ olisikin pitänyt tehdä toisin – useinmiten ongelma olisi selvinnyt piirustuspöydän ääressä, jos olisi ehtinyt väsätä jonkinlaisen suunnitelman. Tämän kertaisessa työssä sentään voin vähän puolustella, etten halunnut raahata tietokonetta matkalle, mutta olisihan kynällä ja paperillakin pärjännyt. Itsepä maksan kärsimättömyyteni hinnan: teen kolme sukkaa paria kohden.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s