Tyhmä, minä.

Joskus tulee hosuttua. Ihastuin ikihyviksi Jared Floodin Rock Island -huiviin ja kiireissäni tilasin vyyhdin samaa lankaa, josta kuvan huivi on tehty. Okei, okei, lanka on 50% silkkiä, 50 % merinovillaa, mutta aivan samanhenkistä ovat sekä Ilun merinosilkki että Wetterhoffin Silvia, vaikka niissä onkin vähemmän silkkiä. Tilaamani Lorna’s Lacen Helen Lace on 120 gramman vyyhdissä, 1250 yardia. Silviassa on laaja värikarttakin.

Tyhmyydestä sakotetaan, tällä kertaa Visatiliäni 53,91 eurolla. On siinä sadalle – anteeksi – sadalle kahdellekymmenelle lankagrammalle hintaa. Yritän nyt lohduttautua sillä enemmällä silkillä ja tosi kivalla värillä… Seuraavalla kerralla kuitenkin haen lähempää vaihtoehtoja.

Lähden hakemaan lohtua Puikkoakateemikolta päiväkahvin muodossa. En kyllä kehdanne kertoa tästä lankaostoksesta… 😉

2 Comments Lisää omasi

 1. Puikkomaisteri sanoo:

  Tuija, näinhän se on, tarvittaessa mikään lanka ei ole liian kallista 😉

  Ja olet aivan oikeassa siinä, että tuo lanka on myös järjettömän juoksevaa, koska silkki ja hieno merino ovat kevyitä kuituja. Vyydistä meni tuskin puolet tuohon huiviin, joka on kuitenkin ihan reilun kokoinen.

  Huivi oli muuten kiva neuloa, ensin tehdään reunus, 71 mallikertaa ja myös nurjalla puolella neulotaan pitsineuletta. Se oli kuitenkin aika sukkelaa tehdä. Keskiosa onkin ainaoikeaa, jossa kavennukset tehdään keskellä ja reunoissa. Suunnittelin jo tekeväni toisenkin huivin samaan tapaan, mutta eri kuvioinnilla.

 2. Tuija sanoo:

  No mutta hei, jos huiviin tarvitaan suurin piirtein kokonainen vyyhti Lorna’s Lacea, Ilun langan hinta taitaa olla aika lähellä, koska sitä olisi tarvittu kaksi vyyhteä. Ja varmasti tilaamasi lanka on ihanaista… Mutta minä olen tietysti puolueellinen, koska itsekin olen tukantupsuani myöten tässä neulehulluusmaailmassa, jossa järki ei useinkaan ole se ensimmäinen kriteeri. 🙂

  Itsekin haaveilen samasta huivista, se on todella kaunis. Minulla yksi ehdokaslanka voisi olla Habun järkyttävän ohut pellavalanka, jonka sisareni on raahannut minulle New Yorkista. Siitä ei totisesti tulisi käytännöllistä huivia, mutta toivottavasti edes kaunis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s