Saarenmaan ihanat käsityöt

Kiersin eilen tapaamassa neuloavia käsityöyrittäjiä Saarenmaalla. Näin upeita kirjontatöitä, sukkia ja kaikenlaisia muitakin käsitöitä, joista näkee että taitoa on eikä uusista ideoistakaan ole pulaa. Kansanperinne on sopeutunut ajoista toisiin ja sitä kunnioittavat niin nuoret kuin vanhatkin tekijät.

Itsekin panin muhulaissukat puikoille, kun sain viimein Kuresaaresta Meite Muhu mustrid -kirjan. Kirjakaupassa oli hyvä valikoima käsityökirjoja, eikä niiden laadussa oltu säästelty. Myös graafinen suunnittelu on hyvää, vaikka sukkien kirjoneulekaaviot voisivatkin olla niin päin kuin ne neulotaan, mutta toisaalta kun kirja on foliokokoa, kopiohan mallista muutenkin on otettava.

Yhdet muhulaissukat oli pakko ostaa, kansallispukukankaasta tehty pussukkakin lähtee Suomeen sukkia varten ostettujen lankojen mukana. Noin muuten olen kyllä sitä mieltä, että muhulaisukat kannattaa tehdä vaikkapa Pirkka- langasta (jos siitä vain löytyy tärkeä aniliininpunainen väri), koska täkäläinen perinnelanka on kovin karkeaa ja epätasaista. Minä aion värjätä seuraavia Muhun innoittamia sukkia varten hieman Perlataa aniliininpunaiseksi, muut värithän siitä jo löytyvät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s