Yksi muhulainen valmiina

Tämän parissa onkin sopivaa puuhaa, kun lennähdän mökille Italiaan toukokuuksi. Kuviot olen ottanut kirjasta Meite Muhu Mustrid, soveltaen siellä täällä. Minusta näitä oli hauska neuloa, vaikka jouduin purkamaan moneen kertaan, koska kuvioneule vaatii suurempaa rauhaa kuin oli tarjolla 😉 Mies nimittääkin minua nykyisin ”28”: ksi, koska viimeksi hänen yrittäessä harrastaa aviollista jutustelua laskin silmukoita ja karjahdin tuon luvun ääneen siinä kohdassa. (Sävyyn: ”PÄÄ KIINNI NYT KUN MÄ LASKEN!”)

Puikot 2,5 mm, Langat varressa: Lana Gatto Perlata d’Australia, aniliininpunainen on itse värjätty. Perlatan värikartassa on hieman tummempi fuksian punainen väri. Keltainen lanka kapeissa raidoissa on Lana Gatto Gomitoloa. Sukkaosan neuloin jollain vahvistetulla luonnonvalkoisella sukkalangalla, mitä sattui olemaan korissa. Merkistä ei ole tietoa.

Toisessa sukassa en kyllä kuljeta lehti- ja kärpäskuvioissa kuviolankaa ristiin pohjalangan kanssa, siitä jää rumia pystyraitoja ja jälkiä. Täytynee vain olla tarkkana, etteivät langat kiristä ja ommella niita päättelylangoilla vähän kiinni jälkeenpäin. Päättelyä tässä riittääkin ihan kivasti, jos sellaista kaipaa. En tosin ole tavannut ketään, joka tykkäisi lankojen päättelystä, mutta minä sentään siedän sitä.

Valtavan palveluksen kansankulttuurilleen tekivät tuon upean Muhun käsityömallikirjan tekijät. Ihmettelin tosin, miksei Ravelrysta löydy jo pilvin pimein muhulaissukkia? Kirjassa ei ole yksittäisiin sukkiin tarkkoja ohjeita, mutta mallipiirrosten avulla voi jokainen soveltaa haluamalleen langalle kuvioita haluamissaan väreissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s