Kirjavan kerän sisarkaupassa

Genovassa on hauska lankakauppa, vaikka lankoja tuleekin vähän surku, niin kurjasti ne voivat. Kaupassa myydään lankatehtaiden poistoeriä, mutta siellä voi myös saada omia miksauksia.

Juttelin matkalla kaupunkiin yhden naapurikylän tädin kanssa Genovan lankakaupoista. Sainkin pari hyvää vinkkiä, tästä kaupasta täti sanoi, että kaupan ”ragazzo” (noin viisikymppinen mies) tietää kyllä kaiken langoista, mutta… Ymmärsin kyllä mitä hän tarkoitti kun menin kauppaan. Kaamea sekasotku ja mies tosiaan myy mitä haluaa, eikä välttämättä sitä, mitä asiakas toivoo.

Minä tarvitsin värjäyspohjaksi 8-säikeistä merinoa, mutta sain (kartioiden ollessa kadoksissa) samaan hintaa 8-säikeistä lankaa, jossa on 50 % hienoa merinoa ja 50 % kashmiria. Langassa ei ole kierrettä nyt juuri nimeksikään, mutta hyvin se toimii ja pinta on ihanan pehmeää eikä se pahemmin kuitenkaan halkeile. Hinta ei paljon päätä huimaa, 100 grammalle tätä kashmir-merinoa tuli hinnaksi 6 euroa. Kuvassa, joka nyt on miten sattuu, lankaani keritään uudelle puolalle.

Kaupassa oli muun muassa erittäin hyvää egyptiläistä puuvillalankaa, superhalvalla, mutta en nyt tarvitse puuvillaa. Puuvillakuidun hintahan nousi rajusti tänä keväänä. Kesäkuussa täytynee mennä uudelleen, jospa sitten olisi uusia tarpeita. Vieressä on myös halpa kangaskauppa, mutten ehtinyt kollata sen varastoa. Sen sijaan mukaan tarttui muutama puuvillakankaan pala, ruhtinaalliseen kolmen euron hintaan yhdestä toisesta kaupasta, joka oikeastaan oli nappitaivas. Täällä noita nappeja on joka lähtöön.

Maanantaina menen lankatehtaalle hakemaan lankoja. Tarkoitus olisi myös kiertää tuolla Biellan tekstiiliteollisuusmekassa myös muissa tehtaanmyymälöissä, mutta se riippuu vähän aikatauluista.

One Comment Lisää omasi

  1. Ingi sanoo:

    Pistäydyin sivuillasi ja pakko kommentoida eli kehua ihania Muhun sukkia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s