Tuliaisia

Kivat tuliaiset blogiini löysin Munchenin lentokentältä (en ole vieläkään oppinut, mistä saksalaisen yyn saa ulos…). Kolmannesta lehtikioskista vihdoin löysin käsityälehtiä, joista Verena on tuttu suomalaisillekin, mutta nuorille (aikuisille) suunnattuja suunnattuja tee itse -lehtiä en ainakaan minä ole aiemmin nähnyt.

Kahta ostamaani lehteä selatessa iski kauhea kateus: miksei Suomessa ole tällaisia julkaisuja? Kaupunkilaisnuorille suunnattuja tee itse / disainaa -lehtiä. Kun vieressä selasi poissaoloni aikana postiluukusta pudonneita kotimaisia julkaisuja, alkoi ahdistaa ihan väkisinkin.

Cut esittelee uusimmassa numerossaan kädentaitajia, heidän töitään, antaa ompeluohjeita kaavoineen, pop-up -korttien teko-ohjeita jne. jne. Graafinen suunnittelu on trendikäs, lehti on tyylikäs ja luettava.

Handmade Kultur on hyvin samanhenkinen julkaisu, nyt en ehdi lukea lehtiä tarkemmin, että voisin eritellä niiden eroja. Tässä uusimmassa numerossa on esimerkiksi virkattu sinänsä simppeleitä kukkia, mutta niitä on käytetty kivasti kampauksessa, kaulakoruna, pantana…  T-paita koristellaan linoleumpainatuksella. Ohjeet ovat tietenkin mukana.

Laaja ja hyvin kiinnostava ykkösartikkeli kertoo nukentekijä Caroline Hübotterista, joka tekee muotokuvanukkeja ja käsinukkeja. Toinen hieno artikkeli on henkilökuva nuoresta Berliinissä asuvasta (alunperin hampurilaisesta) Nike Schöderistä ja se esittelee hänen upeita kirjaillen tehtyjä taideteoksiaan. Tässäkin lehdessä on ompeluohjeita, nyt esimerkiksi kivan kassin ohje. Ohjeet ovat askel-askeleelta -ohjeita, joiden mukaan kokematonkin osaa tehdä, mutta kokeneellekin niistä on iloa.

Kummassakin lehdessä esitellään myös valokuvaajia, annetaan vinkkejä kädentaitajien tuotteisiin, kuten kuvassa (klikkaa kuvaa) oleviin kivoihin abc-nappeihin jne. Suosittelen lämpimästi kaikille vähintäänkin henkisesti kaupunkilaisnysvääjille!!!

Mutta nyt menen selaamaan uusimman Verenan….

Edit: kuvan yhteys asiaan.

One Comment Lisää omasi

  1. Mari Koo sanoo:

    Tosi kivat napit! Ja tuo Niki Schöder tekee mielenkiintoisia taideteoksia: joskus tuollainen kirjailtu taide tuntuu vähän höntiltä (niin kuin tietysti mikä tahansa taide, tekotavasti riippumatta), mutta nuo näyttävät upeilta. Pitää laittaa nimi mieleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s