Miehen villapaita

Olen tehnyt miehelle jo yhden villapaidan, jota hän ei suostu käyttämään. Eikä ihme, sillä paita on liian kapea ja liian pitkä. No, minä voin käyttää sitä metsä/purjehduspaitana.

Nyt löysin siis  HarmIlua, jonka väri on kertakaikkiaan upea, joten päätin yrittää rohkeasti uudelleen, nyt Miehenkin mielipidettä kuunnellen. Viimeksi nimittäin vähät välitin hänen luutuneista käsityksistään 😉

Etsin Ravelrysta ohjetta ylhäältä alas neulottavaan raglan-hihaiseen miehen  paitaan. Sillä saralla olisi suunnittelijoilla töitä. VINKS MARI JA SUVI!!! Toivotaan ohjetta kivaan, selkeään, moderneilla ideoilla höystettyyn klassiseen villapaitaan, joka miellyttäisi niin poikaa kuin isoisääkin.

Kivoja malleja odotellessa täytyy tyytyä hatusta vetämiseen. Alkuun pääsin kätevällä prosenttiohjeella. Yritin kyllä tätäkin, mutta eipä vaan tullut oikean kokoinen kaula-aukko, vaikka kuinka laskin. Siksi toisekseen se oli vähän hankala esitys.

Koska Ilulta ostamani lanka pitää käyttää kaksinkertaisena, se ei riitä koko puseroon. Niinpä en väsää lettejä tai muuta pintaneuletta, vaan teen kaksivärisen paidan. Purin nimittäin lähes valmiin Cobblestone Pulloverin, joka jäi kesken kun lanka loppui. Sen sininen lanka sopii hyvin kaveriksi Ilulta ostettuun. Tekisin mielelläni raidallisen, mutta tiedän ettei Mies tykkää raidallisesta, joten nyt pähkäilen teenkö etukappaleen keltaisella, takakappaleen sinisellä ja hihat puoliksi kummallakin, vai miten ratkaisisin värityksen. Siltä varalta, ettei kaksivärisyys kelpaa meidän jazzmiehelle, paas Ilu väripata tulelle ja värjää mulle lisää lankaa! 😉

2 Comments Lisää omasi

  1. ilu sanoo:

    Värjäsin just tänään tota Limoncelloa, nimittäin, että…

  2. villapeikko sanoo:

    Kirjasta tulee löytymään jotain… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s