Silmä, pisto, tikki, takki

Nyt siitä vihdoin tulee totta!

STATEMENT: Jo viime vuonna yritimme koota porukkaa Vanhan Sataman Kädentaitomessujen ajaksi pitämään eräänlaisia kylkimarkkinoita.  Messuille kun eivät mahdu kaikki, toisaalta pienillä, keittiön perällä yrittävillä kädentaitajilla ei välttämättä edes ole varaa messupaikkoihin.

Emme kilpaile Kädentaitomessujen kanssa, vaan pyrimme tarjoamaan yhden lisäsyyn tulla kauempaakin Helsinkiin tuona viikonloppuna, josta voisi jatkossa tehdä vaikkapa Helsingin Kädentaitofestarit monine pajoineen ja tapahtumineen.  Sopisi vaikka Designpääkaupungin teemoihin.

AIKA JA PAIKKA: Nyt myyjät ovat koossa, ohjelman esittäjät lupautuneet ja tila on varattu. Niinpä 10.-11.9.  klo 10-17 kumpanakin päivänä on ”keittiönperäyrittäjien” ensimmäiset markkinat Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, Kruununhaassa.

MITÄ: Entisen tyttökoulun ala-aulassa ja juhlasalissa pidetään kaksipäiväinen tapahtuma, jossa myydään kasvivärjättyjä lankoja, käsinvärjättyjä lankoja,  klassikkolankoja, käsityötarvikkeita, käsitöitä, silmukkamerkkejä ja muita neulonnan apuvälineitä, kässäkasseja ja -pusseja, käsityökirjoja, koruja…

KETKÄ ME: Mukana ovat Handu, Helmipuikko, Hippakorut, Kirjava kerä, Liila, Miia L, Mielitty, PAG, Peikonpoika, Riihivilla, Simple-nukkekodit, Succaplokki, lista saattaa vielä täydentyä.

EXTRAA: Esiintyjiksi ovat lupautuneet ainakin  suunittelija ja neulekirjailija Mari Muinonen (uusi kirja tulossa!)  Neulekirjan tekijä Ilona Korhonen, Palmikot puikoille ja Pitsit puikoille -kirjojen tekijät Johanna Koski ja Kristel Nyberg sekä lautanauhailija Laura Hämäri.  Pyydetty on myös Neulelehti Ullan väkeä, odottelemme tietoa, sopiiko aika heille, tämähän tuli vähän äkkiä. Helmipuikon Sailaa voisi myös houkutella näyttämään neulapitsin tekoa.

LISÄÄ EXTRAA: Tiedekahvilaan perustetaan Neulekahvila, sinne voi tulla tapaamaan tuttuja ja vaikka pyytämään vertaistukea neulomisessa. Neulekahvila on avoinna kumpanakin päivänä klo 11-15.

KENELLE: Kaikille käsityöihmisille tai sellaisiksi haluaville. Nyt on aika aloittaa joululahjojen teko ja varautua pakkastalveen!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

2 Comments Lisää omasi

 1. adelheid sanoo:

  Onko vielä minkäännäköistä haisua esiintyjien aikatauluista? ”Esiintyvätkö” kumpanakin päivänä vai ainoastaan toisena?

  1. Puikkomaisteri sanoo:

   Ohjelma on (varauksin) näillä näkymin tämä:

   LAUANTAI 10.9.

   Salissa 309

   klo 11-12 Mari Muinonen: Neulojan apuvälineet. Kansainvälistä kuuluisuutta hankkinut eturivin neulesuunnittelija kertoo salaisista aseistaan.

   klo 13-14 Ilona Korhonen: Väripata kuumana. Miten tohtorikoululaisesta tuli värjäri.

   klo: 14–15 Verkkolehti Ulla: Me teemme sen toisillemme.

   Aulassa

   klo 10-11 Kehruunäytös. Kysy ja kokeile!

   klo 15-17 Laura lautanauhailee. Kysy ja kokeile!

   SUNNUNTAI 11.9.

   Salissa 309
   klo 11–13 Pitsit puikoille! Johanna Koski ja Kristel Nyberg kertovat pitsineulonnasta.

   Aulassa

   klo 10-11 Ilu kehrää. Kysy ja kokeile!

   klo 15-17 Laura lautanauhailee ja kertoo. Kysy ja kokeile!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s