Syksyä ilmassa!

Syksyllä on aika aloittaa kursseja ja koulutusta. Vapaan sivistystyön kultamaasssa,  Suomessa, sitä on tarjolla lähes joka lähtöön. Kädentaidot ovat olleet perinteisesti työväen- ja kansalaisopistojen ohjelmassa, nykyisin voi ihailla myös kurssien  laajaa kirjoa. Onko perheessäsi perämoottori? Mahtavaa, vaikkapa  Jukolan Opistossa (Nurmijärvi, opetuspaikka Klaukkala) on mahdollisuus tehdä moottorille syyshuolto ja korjata viat!

Olen muuten ollut emalikurssilla Jukolassa, sinne oli tosi näppärää mennä myös julkisilla Helsingistä. Tiesitkö, että voit osallistua myös kotikuntasi ulkopuolella olevien opistojen kursseille? Jukolassa näyttää olevan myös värttinäkurssi

Koneneulontakurssit näyttävät täyttyneen Helsingin työväenopistossa heti, sinnehän minäkin olisin halunnut. Pellavaisia kylpytakkeja kutomaan, koska pitkät suorat osat ja karhea pellava eivät käsinneulontaan innosta. No, ehkä joku lainaa konettaan…

Helsingin Aikuisopistossa näyttää olevan innovatiivinen opettaja Helena Tirkkonen, joka on uudistanut perinteistä kurssiajattelua: hänen kurssinsa näyttävät olevan yhtä iloittelua, ilmoittaudunpa minäkin yhdelle niistä, onhan tuo ihminen nähtävä ja kurssi koettava!

Mutta ihan uutta ovat käsityökirpparit!!! Hieno idea! Jukolassa 9.10. (pöytä 10 €)  ja Keravalla on 15.10. käsityökirppari, jossa voi myydä (21 €/paikka) tarvikeylijäämäänsä ja tietenkin tehdä myös hankintoja. Siellä kokontuu muuten tiistaisin sekä päivällä että illalla puikkopiirit.

Helsingin, Vantaan ja Espoon työväenopistot ovat siirtyneet (jo aikaa sitten) yhteiseen kurssivarausjärjestelmään. Kannatta vilkaista myös esimerkiksi Toimela ja  Kalliolaniiden, kuten monen muunkin opiston ohjelmat ovat opistopalvelun HelleWissä.

Minulla on edelleen puikoilla Plain Villapaita miehelle, se syntyy työmatkoilla HarmIlusta, 100 % Kainuunharmasta, ah ihanaa. Väri on mahtava. Neulon puseroa kaksinkertaisesta langasta, runkoon, joka on nyt resorissa on mennyt noin 400 grammaa lankaa. Onneksi Ilun paketti saapui tänään, sillä lanka on juuri loppumassa ja hihat puuttuvat vielä! Uskon, että tästä tulee miehen lempipaita. Tai sitten minun 😉

One Comment Lisää omasi

  1. ilona sanoo:

    Oliko väri sitä mitä piti?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s