Paketti

Olin jo unohtanut, että tilasin neulekirjoja ja yllätyinkin iloisesti, kun posti toi paketin, joka oli vielä pujotettu säkkiin.

Paketista paljastui Barb Brownin Knitting Knee-Highs, Ann Budin Sock Knitting Master Class, Arnen ja Carloksen 50 Chistmas Balls to Knit ja Shirley Padenin Knitwear Design Workshop.

Polvisukkakirja (Barb Brown: Knitting Knee-Highs) oli paha pettymys vaikka siinä onkin muutama mallikuvio, joita voisi käyttää. Kuvat on ottanut joku, joka ei tajua kertakaikkiaan, miten neule- ja sukkakuvia otetaan. Mallien tikkujalat näyttävät paksuilta, sukat tumpuilta, usein myös liian lyhyiltä, eikä tarpeellisia yksityiskohtia ole aina näkyvillä. Mallistossa ei ole sinänsä mitään uutta. Taidan palauttaa.

Tänä vuonna ilmestynyt Mestariluokan sukkakirja sen sijaan (Ann Bud: Sock Knitting Master Class) on oikeasti kiva, se antaa kokeneemmallekin sukankutojalle, kuvat ovat hyviä ja niitä on riittävästi, myös detaljeja. Suosittelen. Kirjan mukana tulee DVD, jossa esitellään eri tekniikoita jne. Siitä on apua varsinkin niille, jotka ovat vasta siirtymässä mestariluokkaan. Pidän myös kirjan papereista, formaatista (21,5 x 22 cm) ja selkeästä taitosta, joka lienee Julia Boylesin käsialaa.

Arnen ja Carloksen kirjan olen esitellyt aiemminkin kai kahdesti, joten tyydyn vain toteamaan, että kundeilla on tosiaan the balls.En panisi yhtään pahakseni jos he tekisivät villapaitakirjan, kuvista päätellen ideoita kyllä on! Elokuun helteessäkin kirjaa on hauska selata. Voisihan sitä tänä vuonna vaikka aloittaa ajoissa joulun rakentamisen 😉 Ja lehmät lentävät…

Neulesuunnittelukirja (Shirley Paden: Knitwear Design Workshop) pitäisi saada ehdottomasti suomeksi, sillä se on todella tämäkkä paketti tietoa niille, jotka suunnittelevat omia mallejaan ja asiasanahakemiston, laskukaavojen, mittataulukoiden jne. ansiosta, se toimii tarkoituksessaan käsikirjana. Kirjassa on paljon vinkkejä ja apuvälineitä neulesuunnitteluun. Se tietenkin vaatii perehtymistä ja opiskelua, mutta ainakin asia on tehty mahdollisimman helpoksi. Kirjoittaja kertoo esipuheessa, että kirja ei ole teoreettinen design-kirja vaan opastaa askel askeleelta suunnittelijaa muun muassa mitoituksessa ja sarjoituksessa. Kirjan lopussa on myös joitain neulemalleja, enimmäkseen erilaisia villatakkeja. Tämänkin kirjan ulkoasu on tarkoituksenmukainen, selkeä ja tekstiä palveleva. Sidoksena kierreselkä (wire-O, lankasidottu) kansiokansissa on oikein hyvä ratkaisu tällaiseen käsikirjaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s