Ostoksilla

Tänään ehdin sitten pikaisesti Villavyyhdin uuteen ihastuttavaan myymälään Paavalin Kirkolle, Vallilaan. Varsinainen herkkukauppa! Ihania lankoja, joita on täällä Helsingissä tähän asti saanut vain verkkokaupoista. Toinen liikkeen huoneista oli enemmän tai vähemmän omistettu kehräämiselle, siellä voi ihastella upeita nykyiaikaisia rukkeja ja tulossa on kehräyskurssejakin. Kuolaisin Tuulian ja muiden lankoja – ihania materiaaleja ja upeita värejä. Kaikki lempparini ilkkuivat hyllystä, mutta juuri nyt on keskityttävä vain tilattuihin töihin, deadline painaa päälle. Teki mieli vaihtaa muutamiin jo tehtyihin malleihin uudet langat, mutta aika ei taida nyt antaa periksi.

Varsinainen asiani oli ostaaa 2,25 mm lyhyet pyöröpuikot masokistisia sukkaharrastuksiani varten. Nappasin telineestä teräksiset HiyaHiyat, mutta onneksi en tuntenut puikkoja entuudestaan: niitähän olisi pitänyt ostaa kymmeniä – ihan fantastinen pyöröpuikko!!! Ei töki eikä kierry. Niitä oli kai saatavilla puisinakin, en uskaltanut tutkia myyntiartikkeleita kovin tarkkaan 😉

Olen melko kypsynyt KnitPicksin sinänsä nerokkaisiin puikkoihin vaihtokaapeleineen ja päineen, koska yhdestä puikosta on kierre pilalla, yksi pari katkesi, kolmannessa on särö, johon langat jäävät kiinni ja lisäksi kierteet aukeilevat, liitoskohta jumittaa ja sen sellaista.

Aamukin alkoi kivasti kun sain neulojaystävältä heti vertaistukea tekeillä olevan kinkkisen sukkamallin ongelmakohdassa. Ratkaisu oli niin selvä, että olisihan se itsekin pitänyt tajuta, mutta ei vaan tullut mieleen. Kiitos Tikru!

One Comment Lisää omasi

  1. tikru sanoo:

    Mä oon miettiny noita KnitPicksejä tai Prota, ne on niin päheän hyvät, että oon kestäny tähän asti kaikki kuttuilut, irtoilut, kierteiden sukkaamiset, katkeamiset, skröpöt ja muut. Mullon pussilinen niitä, jotka on rikki, varmaan 1/4 kaikista omista KnitPro -vehkeistä. Osa toki omaa mokailua, mut suuri osa just huonoa laatua. Alkaa siis houkuttaa kokeilla jotain muuta…

    Joskus ratkaisut on ilmiselviä, mutta jumittuu omaan mielikuvaan, menee kuin ravihevonen läpät silmillä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s