Suunnittelu vs. turaaminen

Mies on Suunnittelija. Hän aikoo ryhtyä kauan ja hartaasti, mutta kun hän ryhtyy, hän ryhtyy suunnittelemaan. Tässä vaiheessa viimeistään revin hiuksia päästäni. Homma käy nimittäin hitaanlaisesti. Minä teen samassa ajassa kerran, korjaan, teen uudelleen korjaan, teen kolmannen kerran vihdoin kelvosti. Tässä vaiheessa Mies ryhtyy oikeasti ja tekee kerralla hyvän. Ymmrrän, että taloja, joita mies suunnittelee töikseen, ei voi rakentaa, purkaa, rakentaa…, mutta hän suunnittelee huolella myös kodin pienimmät askareet.

Kun teen sukkamallia, saatan hahmotella ajatuksen muistiin paperille, mutten vilkaise sitä enää koskaan. Neulon oikeaoppisesti mallitilkun, lasken silmukkamäärät ja alan tehdä mielikuvani mukaan. Puran, teen, kiroilen, puran, teen. Saan valmiiksi ensimmäisen proton. En ole tyytyväinen, teen uudelleen. Teen sukasta keskimäärin kolme protoa, ennenkuin malli alkaa olla mieleinen ja tässä vaiheessa yleensä alan suunnittelemaan langan tai värien vaihtamista… Heitän työn sivuun ja jonkin ajan kuluttua teen sen uudelleen, itse asiassa jo ensimmäisellä protoamiskerralla ajatellusti. Silloin en vain ole viitsinyt a) aloittaa alusta, b) vaihtaa lankaa/väriä c) korjata silmukkamäärää tai rakennetta.

Valmista kuitenkin tulee, mutta oppirahojen määrää ei viitsi laskea. Lisäksi kotona on kauhea määrä parittomia sukkia 😉 Joskus ripustan ne esille johonkin.

Nyt otin avukseni suunnitteluohjelman ja totesin, että jos sillä suunnittelee alunperin mallin parhaan tietonsa ja taitonsa mukaan, homma saattaisi toimia jo ensimmäisellä neulomiskerralla. Mutta tässäkin tein ensin mallin, tikutin vaativan sukan valmiiksi vaikka näin jo suunnitellessa, ettei se toimi toivotusti ja  lankakin pitää vaihtaa paksumpaan. Mutta kun en malttanut odottaa sen langan saamista. Jästipää on jästipää. Tulipa kuitenkin harjaannusta, joten ei se 28 tuntia ihan hukkaan mennyt…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s