Puikko- ja saksiliikkeen teoksia

Syksyn odotetuin neulekirja on tietenkin Mari Muinosen ja Suvi Simolan Kaikki lähti lapasesta. Kustantajan tiedote esittelee sitä näin:

Kirja sisältää 22 mallia, naisille, miehille ja lapsille. Ne on laadittu siten, että aloittelevakin neuloja niistä selviää. Kirja tarjoaa kuitenkin runsaasti haastetta myös kokeneelle neulojalle epäsymmetristen palmikkokuvioiden, kirjoneuleiden sekä monipuolisten tekniikoiden parissa. Lisäksi kirjassa tarjotaan lankavaihtoehtoja mallitilkkuineen sekä vinkkejä, miten muokata neuleesta omanlainen ja omalle vartalolle sopiva.  Kirja avaa halukkaille ovet myös neulojien verkkoyhteisöön, jossa voi jakaa ajatuksiaan ja ideoitaan.

Yritetään nyt malttaa odottaa…

Kaikkien maiden nysvääjät, liittykää yhteen! Kässä-aktivismi näkökulmana on tuottanut mielenkiintoisen kirjan, jossa esitellään  poliittinen puikko- ja saksiliike laajalti ja annetaan näistä ideoituja ohjeita. Turkiksia voi vastustaa neulomalla eläinkuoseja, neulegraffitista lähti idea penkinlämmittähään. Yhteisöllisyys, paikallisuus, kierrätys ja eettisyys leimaavat kirjan sisältöä ja projekteja.

Kari Cornell on toimittanut lukuisia neulekirjoja, uusin on elokuussa ilmestynyt  Knitting Socks from Around the World: 25 Patterns in a Variety of Styles and Techniques. Kirjaan (ravelry-linkki) oli koottu nimensä mukaisesti  sukkamalleja eri puolilta maailmaa ja sitä pääsääntöisesti kehuttiin ohjeiden monipuolisuudesta. Nyt häneltä tulee vastaavalla tavalla työstetty kirja, jossa esitellään käsineitä ja hattuja. Toivottavasti edellisen kirjan kohdalla saatu kritiikki on otettu huomioon, kritiikki koski lähinnä kuvia.

Lene Holme Samsøltä on tulossa Essentially Feminine Knits: 25 Must-Have Chic Designs –kirja, joka onnistuessaan voi olla yksi niistä kirjoista, jotka pitää olla neulekirjahyllyssä. Hän on suunnitellut paljon neuleita tanskalaisille lankafirmoille. Hänen designinsa  onkin  yhdistelmä pohjoismaista selkeyttä ja naisellisuutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s