Lentokoneneule

Italianreissun lentokoneneuleena valmistuivat Lilja Loves iPhone -kynsikkäät. Malli on oma, lanka on Kirjo-Pirkka, puikot 2,25 mm. Näissä on lyhyet varret, peukalon saa peukalonhankaan jätetyn rei’än kautta vapaaksi kun on tarvetta. Malli kehkeytyi pakkaspäivänä bussipysäkillä, kun Reittiopasta ei tarjennut katsoa puhelimesta, koska käsine olisi pitänyt ottaa kädestä.

[Tästä eteenpäin vain, jos haluat kuulla, kun kehun lukulasejani, jotka näkyvät kuvassa].

Kun nyt joku kuitenkin taas kysyy noista neulojan lukulaseista, maahantuoja löytyy täältä. Clic-lasit on kehitetty, missäpä muualla kuin Yhdysvalloissa, ja ne ovat tietääkseni syntyneet sotilaiden tarpeisiin. Lukulasien puuttuminen nimittäin synnyttää vaaratilanteita, eivätkä nauhassa roikkuvat lasit nekään ole turvalliset, koska nauha on liian pitkä, jos lenkki menee kunnolla pään ympäri. Rintataskusta sinne tänne putoavat lasit eivät nekään lisää turvallisuutta töissä. Minäkin olen poiminut vanhoja lukulasejani milloin sopasta, milloin vessanpöntöstä. Onneksi kuitenkin siinä järjestyksessä 😉

Clic-lasit aukeavat nenän kohdalta ja sulkeutuvat magneetilla,  niskan taakse tulevaa lenkkiä on myös mahdollisuus säätää. Design on italialaista laatutyötä.

Cliccit ovat eettiset. Vanhimmat lasini ovat ehkä 2 vuotta vanhat, edelleen ehjät ja yllättävän vähänaarmuiset. Uskokaa huviksenne, että niiden elämä on ollut kovaa kanssani! Linssit eivät vieläkään putoile, eivätkä sangat ole vääntyneet piloille. Tässä ajassa olisin ostanut varmaan 20 paria halpoja tiimari-laseja ja kasvattanut hiilijalanjälkeäni isommaksi!

Minä kiroilin ennen sitä, että lasit jäivät kotiin/töihin/vessaan/työpöydälle/keittiöön/ruokapöydälle/autoon/toiseen laukkuun jne. jne. Nyt lukulasit, joita tarvitsen ehdottomasti neuloessa, ovat aina mukana silloin kun otan puikot esiin. (Jos olen muistanut laittaa ne aamulla kaulaan). Magneetilla voi haeskella myös nukkamattoon tai lattialle pudonnutta kanavaneulaa 😉 Öh, kokemusta on.

Väreissä on valinnanvaraa yllin kyllin. Minulla on nyt kahdet lasit, koska ööh, unohdin yhdet tyttären luo naulakoon ja seuraavaksi ostan aurinkolasit, ne ovat erittäin hyvät purjehtijalle, koska kokemuksesta tiedän, etteivät juuri mitään nauhat tai kellukkeet säästä laseja, kun tosipaikka tulee. Siitäkin aiheutuu kiireessä vaaratilanteita, jos aurinkolasit pitää ensin laittaa päästä pois. Puhumattakaan siitä, jos ne tarttuvat johonkin. (Kuva laseista: Sampro Ab, Ellinor Hall).


One Comment Lisää omasi

  1. Leena-sisar sanoo:

    Hyvä kun selitit clic-lasien idean. Olen nähnyt ne kahdella Tv:ssä, enkä tajunnut ollenkaan, mitä järkeä niissä muka olisi. Minulla on lasit aina silmillä, ne ei katoile, tipu tai unohdu koskaan eikä mihinkään. Suosittelen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s