Nyörin päässä

Tarvitsin yhtä lehdessä julkaistavaa sukkamallia varten nyöriä. En ollut oikein tyytyväinen neulomaani nyöriin, jonka tein Neulesammolla, vaikka se oli kaunis ja tasainen, se oli kuitenkin aivan liian paksu tarkoitukseensa. Sitten tapasin Silmä, pisto, tikki, takki -tapahtumassa Mari Voipion, joka näytti miten tehdään haarukkanyöriä. Ratkaisu! Nyöri on juuri oikeanlaista tarpeeseeni!

Eilen kävinkin ruokapiirien toimitusten välillä tapaamassa Maria, joka ystävällisesti opetti minulle nyörinteon (linkistä ladattava pdf-ohje) ihan yksityisoppilaana. Ostin kuvassa näkyvän – tietenkin – oliivipuisen nyörihaarukan.

Marilla on mahtava tietämys erilaisista nyöreistä, nauhoista ja monista muistakin asioista. Lisäksi hän osallistuu Keskiaikaseuran jännittävään toimintaan opettamalla muun muassa opettamalla siellä(kin) nauhojen tekoa. Hänen nettisivuillaan onkin uskomattoman paljon tietoa nauhoista.

Upeaa, että ihmiset jakavat tällaista tietoa! Minä en esimerkiksi tiennyt, mitä on viitelöinti, vaikka olen varmasti kuullut sanan ennenkin (käsityönopettajan tyttärellä on laaja sanavarasto ;-)).

Aamulla haarukoin työmatkalla jo melkoisen pätkän nyöriä, loppupää alkaa olla jo tasaistakin. Kaapeissa olevat outolangatkin saavat ihan uusia merkityksiä, niistähän voi tehdä erilaisia nyörejä! Tarvitsen esimerkiksi veneessä aina pieniä liinoja (veneessa halkaisijaltaan alle 3 mm köydet ovat liinoja) purjeen kiinnittämiseen jne. Sattuneesta syystä meillä on melko paljon tekokuituisia outolankoja, jotka sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen sillä luonnonkuituiset liinat tahtovat homehtua veneessä. Täytynee opettaa Mieskin tekemään nyöriä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s