Kotkasta

Energiset Saila Niemi Helmipuikosta ja Tiina Heiskanen olivat järjestäneet Kotkaan käsityö- ja käsityötarvikemarkkinat. Sammon talolla oli vilskettä kun karautimme pihaan Puputsin Puodin Lauran kanssa. Pian oli meidänkin myyntipöydät järjestetty ja asiakkaita alkoi virrata sisään.

Päivä oli todella kiva, paitsi mukavien asiakkaiden vuoksi, myös siksi, että myyjäkollegat olivat mahtavia. Heillä oli kauniita käsitöitä, fiksuja ideoita ja iloinen mieli. Uskon, että muutkin olivat tyytyväisiä myös taloudelliseen tulokseen. Saila ja Tiina olivat ajatelleet kaikkea: opasteet, tiedotuskyltit ja ohjeet asiakkaille olivat paikallaan, ruoka myyjille oli tilattu ja me saatoimme vain tulla paikalle ja aloittaa myyntihommat. Meillä Helsingissä on tästä vähän oppimista! Jatkossa (jota muuten seuraa jo 3.12. Tieteiden talolla, vinks, vinks 😉 pankaa kalenteriin!) meidän helsinkiläistenkin pitää ymmärtää, että eräät myyjät saapuvat kauempaa, eivätkä välttämättä ehdi paikalle niin aikaisin, että ehtisivät huolehtia kaikista yksityiskohdista.

Tällaiset käsityöalan yrittäjien yhteiset tapahtumat ovat osoitus siitä, että yhteisin toimin, rakentavalla asenteella saadaan aikaiseksi yhtä ja toista. Olemme nyt panneet yhteistoimin pystyyn kahdet markkinat, omakustannushintaan ja käsittääkseni kaikki ovat olleet tyytyväisiä tuloksiin. Facebookiin on perustettu samaan aikaan  Suomen Käsityöyrittäjien sivu ja sielläkin puuhataan yhdessä samalla ajatuksella: emme kilpaile toistemme kanssa vaan voimme yhteistyöllä saada aikaan enemmän. Ilmeisesti ajat, jolloin mustasukkaisesti vahdittiin toisten tuotteita ja tuloja ovat ohi ja laajemminkin ymmärretään, että tekemällä yhteistyötä voidaan suomalainen käsityö saada paremmin esille.

Parasta tällaisissa tapahtumissa ovat kuitenkin asiakkaat. Tapasin monta Ravelrysta tuttua ihmistä ja oli hauskaa, että he kävivät kannustamassa Kirjavan kerän pöydän ääressä minua. KIITOS!

Ajoin auton talliin ja jätin purkamatta. En jaksa lähteä purjehduskauden päättäjäisiin, vaikka olisi kiva tavata merellisiä ystäviämme, en jaksa edes kantaa uutta perheenjäsentä, neulekonetta, autosta sisään – se todistanee, kuinka uupunut olen 😉 Valitettavasti en ehtinyt ottaa yhtään valokuvaa tapahtumasta…

One Comment Lisää omasi

  1. Hepsi sanoo:

    Kiitos Tiina sinulle mukanaolosta! Oli kiva tavata sinut ja lankasi! =)
    Todennäköisesti olen 3. päivä Helsingissä, joten ehkä tapaamme silloin jo uudestaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s