Välineule

Jouduin lauantaina ajamaan Oulunkylään hakemaan lankaa erääseen projektiin. Unohdin nimittäin maahantuojalta saamani langat Italiankotiin, vaikka sukkaparista oli vielä toisen sukan varren loppu ja terä neulomatta. Samalla mukaan tarttui uusin Verena-lehti (Talvi 2011). Olen aina pitänyt Verenasta, siinä on joka numerossa myös raikkaita neuleita, vaikka ainahan lehdissä on myös malleja, jotka eivät minua puhuttele. Mutta kustantaja ilmiselvästi tuntee lukijakuntansa ja pitää pohjoismaalaisia järkevästi tärkeänä kohderyhmänään.

Minua miellyttävät kovasti Skandinavia-kokoelmassa esitellyt Ursula ja Melanie Marxerin Fjäll ja Tana sekä Anna Maria Buschin Nesseby. Kiinnostavaa, että Evelyn Hasen suunnittelema villapaita on saanut nimekseen Lahti, vaikka Lahti ei tietenkään ole edes osa Skandinaviaa, mutta tämä virhehän on kovin yleinen.

Tykästyin nimenomaan Tana-villapaitaan niin paljon, että päätin neuloa sellaisen. Tosin hieman eri väristyksellä (harmaa, viininpunainen, luumu) Lana Gatto Super Alpaca -langasta. Koska viimeistelen vielä kiireessä huomiseksi lupaamiani sukkamalleja, laitoin työmatkaneuleeksi puikoille säärystimet tai sukat, joissa voin harjoitella Tanan kirjoneulemallia. Joku lähipiirin pikkuhippara saattaa saada pukinkontista ne. Lankana on Lana Gatto Filfer (70 % villa, 30 % nailon).

Eilen neulekoneen myyjä tuli neuvomaan minulle neulekoneen käyttöä. En nimittäin saanut konetta toimimaan kunnolla ja epäilin, että en vain hoksaa jotain pikkuasiaa.  Näin olikin: olin pannut huopasalpaajan väärin päin. Lisäksi vaahtomuovi, jonka olin vaihtanut siihen oli myyjän mielestä liian pehmeää, eikä tukenut tarpeeksi neuloja. Kiskoin sen irti ja korvasin retkipatjasta verotetulla suikaleella. Nyt kelpasi. Vaihdoimme lisäksi neuloja, joita olin runnonut varmasti itse rikki juuttunutta kelkkaa kiskoessa. Onnksi eBaysta sai kohtuuhinnalla uusia neuloja. Saisi sieltä varmaan uuden huopasalpaajankin, jahka ehdin selata.

Myyjä kasasi koneen uudelleen, liitti alatason sekä näytti perustoimintoja. Viisastuin kovasti. Kunhan nyt muistaisin, mitä kaikkea tehtiin! Kunhan saan tämän kesken olevan ison projektin valmiiksi, hankin koneneulontakirjoja ja alan opiskella koneen käyttöä. Kokeilimme Lana Gatto -langoista Filferiä, Perlata d’Australiaa ja Camel Hairia – kaikki neuloutuivat hienosti.

Designer’s Knitting -lehden alkutalven numeroikin on näemmä ilmestynyt.

One Comment Lisää omasi

  1. Tiiheli sanoo:

    Hei!

    Etsi käsiisi Liisa Avelinin kirja Kelkka, läppäkoukku, silmukka. Siinä on hyvä apu neulomisen opetteluun. Kyllä se siitä lähtee =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s