Säästä henkesi!

Kaupunkilaisilta tahtoo unohtua heijastimet talvella. Itsekin olen meinannut ajaa kahdesti jalankulkijan tai pyöräilijän päälle, koska kumpikin oli pukeutunut tummiin vaatteisiin eikä heillä ollut heijastimia.

Nysväsin eilen kaksi mallia. Toinen heijastinkoru on eräänlainen mummonneliö, sen keskusta on dominotekniikasta tuttu neliö ja reunat virkkasin joten kuten mummon tyyliin. Toinen on magneetilla kiinnitettävä 4 silmukan  i-cordnauha, jossa on neulottu viisi kerrosta heijastinnauhaa vuoroin perusvärin kanssa aina kymmenen kerroksen (tai jotain) jälkeen. Päät neuloin 8 silmukalla, upotin magneetinpuoliskot päihin ja päätellessäni ompelin muutaman tikin pitämään magneetit paremmin taskuissaan. Heijastinkoru pysyy ranteessa tallessa kaksinkertaisena rannekoruna ja kun sitä tarvitaan, sen voi siirtää takin päälle käsivarren ympärille tai kiinnittää vaikka laukkun hihnan ympärille.

Haastan Marin ja Ilun heijastinkilpaan! Säännöt: tee oma persoonallinen heijastimesi ja julkaise kuva blogissasi. Kerro asiasta kommenteissani ja jatka viestiä kahdelle neulojalle. Tämä talvena olemme näkyvissä!!!

Pitäähän kilpailussa olla palkintokin: Kirjava kerä lahjoittaa palkinnoksi Mari Muinosen ja Suvi Simolan uutuuskirjan ”Kaikki lähti lapasesta” kaikkien tätä postausta 30.11.2011 mennessä kommentoineiden kesken (kertokaa myös haastetuille tästä, että hoksaavat käydä täällä kommentoimassa). Muistakaa ilmoittaa oikea sähköpostiosoitteenne, osoitteita ei käytetä markkinointitarkoituksiin,

Pimeällä olet näkyvissä!
Heijastin kulkee mukana rannekkeena, pimeän tullen se on käsillä helposti. Kiinnitys on Claes Ohlssonilta ostetuilla pienillä magneeteilla.

EDIT: olen korjannut heijastin-sanat heijastinkoruksi, koska oikealla heijastimella on CE-hyväksyntä. Heijastinkorukin on tietysti parempi kuin ei mitään, mutta mieluiten heijastinkorun ohella olisi käytettävä tyyppihyväksyttyä, kunnollista heijastinta.

15 Comments Lisää omasi

 1. anniina sanoo:

  Hei, kiva juttu tuo heijastinkoru. Muutenkin hieno tää sun blogisi. Älykäs ja fiksu.

 2. Omppuli sanoo:

  Hyvä muistutus tosiaan! Tämä pimeys on tähän aikaan vuodesta niin kaikennielevää… Tuo isoäidinneliö on hauska!

 3. Vilhelmine sanoo:

  Mulla on olkalaukkuun kiinnitettynä alkusyksyn käsityömessuilta ostettu huopaheijastin. En kyllä yhtään tiedä heijastaako se tarpeeksi, tai näkyykö se liikenteessä sijaintinsa puolesta. Pitäis kyllä ryhdistäytyä tässä asiassa ja laitella heijastimia takkiinkin. Olis tuolla toinenkin huopaheijastin joutilaana, hmm… Ei taida mulla kärsivällisyys riittää heijastimen näpertämiseen itse 🙂

 4. Telle sanoo:

  Kiitos muistutuksesta, kävin kiinnittämässä Punahilkka-heijastimen kaapin perältä alkuillasta kaivamaani takkiin. Aamulla se olisi kuitenkin jäänyt tekemättä, vaikka yleensä pyrin tunnollisesti koristelemaan itseni heijastimilla.
  Muutaman kunnon säikähdyksen olen minäkin syksyn mittaan saanut, kun yhtäkkiä nenän eteen on pimeästä tupsahtanut tumma hahmo. Kun vielä saisin aikuisen pojankin tajuamaan, että räiskyvän musta-harmaaseen pukeutunut ei todellakaan näy kehnoissa katuvaloissa.

 5. Velena sanoo:

  Hyvä muistutus jälleen.
  Mun toisesta takista piti hautajaisten takia poistaa liian pirteät ommellut pehmeät omatekoiset heijastimet, ja kuten arvata saattaa ei ne itse ole palanneet paikalleen.
  Jospa ryhdistäytyisi tänään …

 6. Sirpa sanoo:

  Käytän heijastinta aina pimeällä jalan liikkuessani. Autoilen paljon päivittäin ja nämä pimeät kulkijat aiheuttavat ylimääräisiä sydämentykytyksiä useamman kerran viikossa.
  Itsetehdyt heijastimet kuuluvat asiaan, pitää vain olla tarkkana että kangas tai nauha todella heijastaa.
  Hauskoja heijastin vinkkejä enemmän blogeihin, kiitos :O)

 7. Maarit Sulkunen sanoo:

  Täällä huonoa omaatuntoa poteva yleensä mustiinpukeutuva äiti, joka ottaa näistä vinkeistä opiksi ja neuloo itselleen ja perheelleen muutaman heijastimen.

 8. Miimu sanoo:

  Näkyvyys on tärkeää! Itse osallistuin alku syksystä heijastin-kurssille, aikaansaannokset nähtävillä blogissani.

 9. ode sanoo:

  Kiva tuo mummonneliö, voisikin itse yrittää jotain samantapaista. Olen heijastinten suurtuhoaja, koska kuljen paljon pyörällä – ne narun päässä roikkuvat heijastimet tarttuvat pyörän tarakkaan, vaijereihin tms. ja katoavat sille tielleen. Joku kiinteämmin kiinnitetty voisi pysyä paremmin menossa mukana. Heijastimen pitää kuitenkin olla aina takissa kiinni, koska muuten en muista ottaa sitä mukaan. Joka takkiin siis oma 🙂

 10. Pitsisukka sanoo:

  Hieno juttu tuo heijastinkampanjasi! Täytyykin lähteä heijastinlanka-ostoksille kunhan liikuntakykyni hiukan paranee.

 11. Elli sanoo:

  Lasten vaatteissa on kivasti heijastimia, mutta miksei niitä voisi olla aikuisten vaatteissakin somisteina, ainakin takeissa. Heijastimet pitää laittaa kassiin ja sieltä ne on helppo kiskaista hihoihin pimeän aikaan. Heijastinliivi olisi kätevä ihan kaupungissakin, kun ne heijastavat alueet ovat riittävän suuria. Se liivi vaan jää usein lenkkeilyyn.

  Tuo mummoneliö on hauska idea.

 12. zilja sanoo:

  Heijastin on tärkeä! Onneksi nykyään on paljon kivoja heijastimia, vaikka itse tehtyjä meillä ei vielä olekaan. Parhaita ovat minusta klipsillä kiinnitettävät ja sellaista kiinnitystä voisi käyttää itsekin 🙂

 13. Eimi sanoo:

  Heijastin on ehdottomasti oltava näillä lakeuksilla tähän aikaan. Mielellään monta. Minusta naisten käsilaukussakin saisi olla jo valmiina heijastimia.

 14. Pelagia sanoo:

  Eipä ole montaa päivää siitä, kun ostin perheen nuorille uudet jousiheijastimet. Asumme haja-asutusalueella, eikä oman tien varressa ole edes katuvaloja – onneksi täällä suurin osa jalankulkijoista ymmärtää sen, että heijastimet ovat elintärkeä asia.
  Itsekin olen virkannut lahjoiksi pehmoheijastimia, mutta olen käyttänyt niissä tarralla kiinnitettävää leveämpää heijastinnauhaa, jota olen ostanut mm. apteekista. Sillä saa nopeasti isomman heijastavan pinnan, joka näkyy hyvin.

 15. Lammas sanoo:

  Hienoa, että kampanjoit tämän tärkeän asian puolesta. Mullakin on tuota heijastinnauhaa jossakin. Täytyykin etsiä se, että virkata siitä heijastin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s