Joululahjalista

Tässä puikkomaisterin perinteinen ja huolellisesti Co Insiden Cial -metodilla laadittu  joululahjalista.

Knit Your Own Royal Wedding. Aivan ehdoton hyväntuulen kirja, jolla saattaa koukuttaa perustaitoisen, mutta puikot laatikkoon joskus heittäneen kaverin takaisin harrastuksen pariin.

Kaverille voi neuloa myös Mia Heikkisen todella  kauniit rannekkeet, joista voi toki tehdä myös lapaset tai käsineet. Todelliselle sydänystävälle tai rakastetulle kannattaa tietenkin tehdä jotain ihan erityisen spesiaalia, kuten nämä omat pitsisukkani.

Kissanystävää ilahduttanee paita kiilusilmineen ja joulun kunniaksi paidan voi koristaa tonttusetillä!  Jollei ole rahasta pulaa, kannattaa sijoittaa kunnolliseen ja kauniiseen torkkupeittoon, joka todellakin on hintansa väärtti. Nostan hattua tekijälle, joka pyytää työstään asiallisen hinnan, vaikka tuskin tuollakaan kaksisille tuntipalkoille päästään.

Ihanan ylhäältä alas neulotun paidan ehtii vielä tehdä itsekin  Susie M:n esittelemällä tekniikalla, jossa hihat istutetaan neuloen! Tässä Ravelry-ryhmässä keskustellaan aiheesta ja ensimmäisessä viestissä listataan ohjeita. Kipakoiden kalenterissakin on yksi suomenkielinen Contigous-tekniikalla tehty kiva pusero. Kalenteri on mainio lahja kivoine ohjeineen!

Jos on sovittu, että annetaan vain jotain pientä. Tässäpä oiva ohje, käy myös joulujuhliin noin yleensä. Muuta pientä kivaa.

Lapsille pitää tietenkin tehdä leluja (shop). Meillä oli kotona kiva kirja, jossa oli ohjeita ommeltaviin eläinleluihin. Suosikkini oli kissa, veljelläni on valtava sammakko, joka toimii jonkilaisena istumatyynynä, muistan kirjasta vielä ainakin kirahvin. Missäköhän se kirja on? Siskolla Oslossa?

Veljenpojille isin viikonloppuaamujen riemuksi pitää tietty hankkia rumpusetti.

Tässä on myös hyvin hauskoja pikkulahjoja. Mikä mahtava penaali, haluan tuollaisen puikkopussiksi! iPhonen ja iPadin omistaja saattaa ilahtua tästä.

Naapurin kivalle koiralle pitäisi tehdä pukinkonttiin villapaita… tuosta alkuun ideoita hakemaan.

2 Comments Lisää omasi

  1. Puikkomaisteri sanoo:

    Se on niin epistä, että esikoiselle on ostettu kaikki kirjat ja kuopukselle ei enää mitään, koska nehän olivat hyllyssä 😉

  2. Leena-sisaresi sanoo:

    Tarkoitatkohan minun lahjaksi saamaani ”Tyttöjen askartelukirjaa”, kirjoittaja Ruth Zechlin, Askarteluopin ja käsitöiden dosentti. Julkaistu Suomessa Mary Oljen suomentamana v. 1954.

    Tuomon sammakko ei ole tuosta kirjasta vaan äiti kehitti kaavat itse katsomalla sammakon muotoa tietosanakirjan kuvasta. Lahjatoivomus oli nimittäin ”Anna vaikka sammakko.”

    Saat valokuvan kirjan eläinlelusivuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s