Kirottua!

Lauantaina kiiruhdin rivakasti pikkujouluista kotiin päästäkseni jatkamaan saumattomana tehtävää ylhäältä-alas-villapuseroani. Neulon aina sohvannurkassa puolimakaavassa asennossa, sen olen todennut parhaaksi: niskat eivät kipeydy. Valaisimena minulla on kaksispottinen jalkalamppu, joka on muuten hyvä, mutta halogeenit lämmittävät vähän liikaa. Aina ei tiedä, iskikö mummokuume vai lamppuko se paahtaa neulojaa. Lampussa on jalalla toimiva himmenninkytkin.

Vaan kirottua! Lauantaina kytkimestä kuului POKS eikä lamppu tietenkään enää toiminut. Avasin kytkimen ja epäilykseni osoittautui todeksi: sulake oli palanut. Muutin neulomon miehen nojatuoliin toisen jalkalampun alle. Tästä seurasi arvatenkin pientä valtataistelua.

Täytynee ryhtyä korjaamaan tilannetta, joko korjaamalla tai korvaamalla kytkin tai hakemalla uusi lamppu. Jälkimmäinen vaihtoehto ei juuri houkuta, onhan se älytöntä ostaa uusi lamppu vain siksi, että muuntaja-himmennin-kytkimen sulake on palanut. Selattuani muutaman komponenttiliikkeen sivuja totesin kuitenkin, että taitaa olla halvinta ja helpointa ajaa Ikeaan. Naurettavaa. Vihaan kertakäyttökulttuuria.

Minä olen niitä ihmisiä, jotka syövät, juovat kahvinsa ja istuvat bussissa mieluiten aina samalla paikalla. Työmatkallakin on nyt ollut hieman epäonnea, koska takanani tapaa istua henkilö, joka rykii, yskii ja kurnuttaa niskaani koko matkan ajan. Ihan kuin tämä ei vielä riittäisi, eteeni tulee säännöllisesti pariskunta, joka vahvaa vanhan viinan hajua ei vähennä juurikaan se, että he muistavat jossain vaiheessa matkaa nauttia kurkkupastilleja. Missäköhän on se kiva kehitysvammainen nuorimies, joka alkusyksystä matkusti takanani joka aamu samalla bussilla ja piti yllä hyväntuulista keskustelua? Täytynee siirtyä bussin etuosaan istumaan, tosin yleensä vain toisella puolella toimivat valot kunnolla. Kiitos kilpailutuksen, meidän bussilinjalla tuntuu olevan koko se loppuunkulunut kalusto, joka on poistettu Tallinnan kaupunkiliikenteestä.

3 Comments Lisää omasi

  1. Leena-sisar sanoo:

    Vai tarvitset himmennintä, minä alan tarvita kirkastinta, varsinkin kun uudet säästölamput ovat hitaita valaisemaan!

  2. Sara sanoo:

    Älä kuitenkaan mene Ikeaan. Uskomattomimmat kertakäyttölamput olen hankkinut juuri sieltä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s