Tilannetiedotus

Vielä ehdit osallistua arpajaisiin! (Kommentoi tuon linkatun artikkelin kommenteissa!) Pörrö muuten sivisti minua: en ole tehnyt heijastimia, vaan heijastinkoruja. Oikealla heijastimellahan on CE-tunnus, joka takaa sen olevan kelpo siihen tarkoitukseen, johon sitä tarvitaan. Heijastinkoruilla voi sitten lisätä näkyvyyttään. Kiitti Pörrö!

Sain valmiiksi viikko sitten aloittamani villapaidan, joka siis perustuu fallmaschenin Revival-ohjeeseen, se menee joululahjaksi. Itselle pitäisi tehdä hiukan, öh, leveämpi ja lyhyempi. Samasta syystä en nyt saa kuvaa tähän – ei ole ollut sopivankokoista mallia käytössä.

Pidin kovasti saumattomana neulottavasta istutetuin hihoin tehtävästä mallista, joka perustuu Susie M:n Contiguous-tekniikkaan. Paitaa oli kiva neuloa, hihat istuvat hyvin, vaikka rinnan muotolaskokset olisivat kyllä tarpeen, kuten kaikista fallmaschenin kuvista näkyykin.

Muuttelin ohjetta siten, että pienensin kaula-aukkoa (aloitin ohjeen mukaan, mutta levensin ripeämmin. Lisäsin myös kirjoneuleosuuden helmaan. Kaula-aukon huolittelin helmineuleella, samoin hihansuut. Tein myös leveämmät hihat enkä lainkaan vyötärökavennuksia, koska lanka on lämmintä alpakka-villaa ja pusero on luonteeltaaan erilainen kuin ohjeen malli. Lana Gatto Super Alpaca -lankaa meni 450 grammaa, lisäksi kuvioihin 2 punaista kerää ja yksi luumunvärinen. Kun teen itselleni samalla ohjeella paidan, siirrän vielä kuvion ylemmäksi, melkein heti kaula-aukon alta altavaksi, lisään helmaan vähän leveyttä ja teen siitä lyhyemmän. Kaula-aukkokin voisi olla mieluummin veneaukko. Ohjeella saisi muuten aikaiseksi kivan neulemekonkin jatkamalla helmaa.

Nyt panin puikoille – kolmelle, koska neljättä ei löytynyt – Kuurankukka-lapaset. Ne ovat ehkä kauneimmat lapaset, jotka olen eläissäni nähnyt! En tosin tee kaksinkertaisesta alpakkalangasta sisälapasia, vaan yksinkertaisesta Lana Gatto New Alpaca -langasta, koska sitä sattui olemaan pari jäännöskerää käsillä.

Norjan-sisko oli perheineen käymässä, vietämme perinteisesti Puikkoakateemikon (tänään 93 vuotta) syntymäpäiviä näin marraskuun lopussa. Sain annettua Riihivillan lapaspaketin siskolle ja sain häneltä lahjaksi tosi kivat korvakorut. Niistä en löytänyt kuvaa internetistä, mutta niissä on villapaita puikoilla.

Siitä tulikin mieleeni

Joululahjalistan lisäyksiä:

Saamiani korvakoruja en löytänyt netistä, mutta tässkin on kivat Korvakorut neulojalle. (Samassa kaupassa on muitakin harrastus-aiheisia korviksia)

Tässä on ohje yksiin neuleaiheisiin koruihin.

2 Comments Lisää omasi

  1. Leena-sisaresi sanoo:

    Ahaa, siinä lienee syy siihen, että ”heijastinten” jakaja eräässä tilaisuudessa valitti niiden ”vanhenevan”, eli siis ne lienevät olleen ”heijastimia” ilman CE-merkintää, jonkin päivämäärän mennessä umpeen. (?)

  2. maiju ahlgren sanoo:

    Moikka Puikkomaister! Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi :-).
    Olisin varoittanut sinua käyttämästä ”heijastin”-sanaa missään muodossa heijastavien korujesi yhteydessä. Heijastin on turvastandardoitu henkilösuojain, joka täytyy testauttaa Työterveyslaitoksella ( ja testaus maksaa by the way yli 350 euroa. Sen lisäksi sinun tulisi hankkia määräajan voimassa oleva sertifikaatti, joka lappunen sekin maksaa aikans paljon). Muuten voi Tukes puuttua tuotteeseesi joka saattaa antaa ostajalle vaikutelman, että tuotteesi on heijastin. Tylsää ja byrokraattista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s