Susihukan karkoitus

Minun Maijastani tulee punainen! Taito-lehdessä julkaistu Mari Muinosen Maija-paita on moderni klassikko. Kumma, että eräät saavat noista leteistä aina irti jotain uutta! Kuva on manipuloitu, katso alkuperäiset kuvat MadeByMyself -blogista (linkki tekstissä).

Minulla on henkilökohtainenkin syy pitää Taito-lehdestä, mutta olin todella iloinen löytäessäni uusimmasta numerosta Mari Muinosen Maija-paidan. Siinä on pusero, jota minä ainakin tarvitsen merellä ja maissa. Oikea toivemalli minulle!

Lankakin on ollut valmiiksi varattuna jo pitkään, otin myyntipöydältä pois punaista Lana Gaton Nuovo Irlanda lankaa, joka taitaa olla jokseenkin sama tuote kuin ohjeen lanka. Tiheys täsmää ainakin minun käsialallani kun käyttää ohjeessa olevaa puikkokokoa.

Päätin tehdä punaisen paidan, koska en ole käyttänyt punaisia vaatteita sitten lapsuuteni, jolloin valtavan iso ja pelottava talonmiehen täti nappasi minut punaisine sadetakkeineni syliinsä ja nimitteli Pikku Punahilkaksi. Tiedättehän lapset, tiesin siis joutuvani vielä suden suuhun jos vaan talkkarinakalta pelastuisin… Aion siis vapautua lapsuudentraumastani neulomalla punaisen Maija-paidan, väri on tosin enemmän verenpunaiseen päin kuin tuossa vääntämässäni kuvassa. Kiitos Mari! 😉

Kun on yhden puseron tai jakun tehnyt kaula-aukosta aloittaen, ei enää muuta viitsisi tehdäkään. Vaikka varmasti saman määrän silmukoita saa tikutella, tuntuu neule etenevän sukkelammin. Parastahan tässä ylhäältä–alas-tekniikassa on kuitenkin se, että puseroa tai jakkua saa sovitettua alusta alkaen ja muunneltua omiin mittoihin sopivaksi neulomisen aikana. Ja sitten ne saumat! Minulla ei riitä kärsivällisyys silmukoimiseen (vaikka saatan tehdä 2 mm sukkapuikoilla polven yli ylettyvät kirjoneulesukat) ja saumoista tahtoo tulla vähän sitä sun sutta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s