Palmikko, letti, kaapeli

Kenellekään ei ole varmasti jäänyt epäselväksi, että kuulun Mari Muinosen ja Suvi Simolan hartaisiin ihailijoihin. Yksi syy siihen on heidän kummankin kauniit, vaikkakin tietysti tyyliltään täysin erilaiset, palmikkoneuleensa. Tosin englanninkielen sana cables on minusta kuvaavampi, koska palmikko ja letti rajoittavat käsitettä. Se semantiikasta. Olen ennenkin törmännyt siihen, että palmikkoni reunat saattavat repsottaa, laitaan tulee löysiä silmukoista. Kiristäminen ja kiskominen tietysti auttaa, mutta silloin ei voi hetkeksikään herpaantua. Nyt huutelin apua Ravelryssa – ja tietenkin sain ihanien neulojasiskojen apua!

 Palmikkoneulojalle on tarjolla lukuisia kirjojakin, omasta hyllystäni (mutta lomakodissa)  löytyvät ainakin Power Cables: The ultimate guide to knitting intentive cables, suomeksi käännetty Lynne Wattersonin Palmikoita puikoilla ja tietenkin Punokset puikoille -kirja, jonka nimessä onkin ratkaistu alussa kuvaamani semanttinen ongelma.

Löysin tuommoisenkin korjausoppaan. Olipa lohduttavaa huomata, etten ole maailman ainoa letinmurjoja… Mutta asiaa selittävää kuvaa en silti löytänyt, kukapa tuollaisia lettiraukkoja haluaisi julkaista.  Oma neuleeni on punainen eikä kuvautunut kännykkäkamerallani kunnolla.

Minä olen neulonut suhteellisen vähän palmikkoneuleita ja siksi (kauniisti sanottuna) palmikkokäsialani ei ole vielä riittävästi muotoutunut. Minua pistää niin vihaksi, kun työ ei onnistu toivomallani tavalla, enkä keksi missä vika piilee. No, en oppinut käyttämään auton kytkintäkään ennenkuin löysin opettajan, joka osasi selittää kytkimen toiminnan teoreettisesti. Tässä on nyt vaan otettava kirja käteen ja tutkittava sen kiemuran anatomia tarkasti sekä kokeiltava noita kirjoissa ja videoissa annettuja ohjeita. Maija-paita on jo viimeisessä hihassa, joten siihen en enää ehdi saada kauniita palmikoita, yritän kiskoa löysiä pois. Ainahan merelläkin tarvitaan villavaatetta, ei olisi ensimmäinen villapaitani, joka ei silmää hivele. – Malli on minusta upea ja voi olla, että letit eivät edes ole sen suurin ongelma, vaan käyttäjän keskivartalo 😉 Toisaalta, paitaa on niin kiva neuloa, että väliäkö sillä! Jos opin tekemään kauniita palmikoita, voin ilomielin tehdä toisenkin Maija-paidan! Siinä on oikea rytmi!

PS: Terkkuja sille henkilölle, joka tuli blogiini hakusanoilla ”anu harkki alasti” – minustakin hän on todella kaunis (voimme vain arvailla miten kaunis hän on syntymäasussaan), mutta kunnon villavaate pukee ja lohduttaa Anuakin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s