Lempivillatakkini

Harmillista, etten löydä tämän isompaa kuvaa lempivillatakistani, jonka olen kuluttanut lähes loppuun. Se on Virossa tehty vironvillainen pitkä ja paksu villatakki, joka on nyt hiutunut lähes käyttökelvottomaksi. Sen malli on yksinkertainen, koska letti- ja muut pintakuviot ovatkin sitten melko monimutkaisia. Kaikki resoritkin on tehty leteillä.

Takki oli kaupan aikoinaan Mariankadulla sijaitsevassa pikkuputiikissa, nyt samalla paikalla on ihana Sirena, mutta liike ei taida olla sama kuin se, mistä myyjä ryntäsi kadulle minut nähdessään: ”Minulla on juuri sinulle sopiva villatakki!”. Ei ollut rahaakaan sillä hetkellä, mutta otin takin tilipäivään asti velaksi, koska se todellakin puki minua erinomaisesti. Hyvä myyjä! 😉 Hinta oli euroissa laskettuna noin 100 euroa! Käytin takkia vuoden 1995 syksystä aina viime kevääseen asti. Nyt se on alennettu parvekevaatteeksi.

Uuden villatakin suunnittelen tämän hyväksi havaitun takin pohjalta. Siitä tulee tummempi, lettikuviot ovat erilaisia, mutta muoto tulee olemana samanlainen: alaslasketut suorat hihat, joihin mahtuu puserokin alle. O-kaula-aukko ja nappikiinnitys. Sivuihin tulee kunnon taskut, sillä ulkotakissa pitää olla taskut. Joskus olen kaivannut takkiin vuoria, harkitsen ohutta tuulta pitävää kangasta ainakin takin etuosaan.

Tulisipa nyt ne langat pian, että pääsisi neulomaan mallitilkkuja!

Kuva: Ilkka Ärrälä 1995.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s