Jännittävää

Villatakintekele on vielä nimetön.

Villatakki on jo toisessa etukappaleessa ja illalla ennen nukahtamista mietin vielä, miten tekisin hihat. Teenkö samaa palmikkokuviota kuin rungossa, vai teenkö pienemmän kuvion? Tai jos tekisi kuvion vain hihan alaosaan? Hihojen pitää kuitenkin olla riittävän leveät, että alle mahtuu tarvittaessa vaikka villapaita, tuleehan takista nimenomaan ulkotakki, sen päällä ei ole tarkoitettu pidettäväksi enää muuta takkia ellei väljää sadetakkia tai parkaa. Ehkä on viisainta tehdä samaa palmikkokuosia hihoihinkin.

Minua jännittää jo muutaman päivän päässä oleva hetki, jolloin olen ommellut osat yhteen ja takkia pääsee sovittamaan kunnolla. Neuloinhan juuri Maija-villapuseron, joka oli täysin sopimaton minulle värin, mallin ja koon suhteen, kuten ennalta jo vähän arvelinkin ;-), mutta sopi onneksi erinomaisesti nuoremmalle ystävälleni Merisiskolle, joka tykkäsi siitä kovasti. Jopa minulle liian pitkät hihat olivat hänelle juuri sopivat!

Olisi pitänyt a) valita toinen väri b) mitata ihan nämä omatkin ulottuvuudet eikä vain mallitilkku ja c) uskoa, ettei nuorekas malli sovi keski-ikäiselle keskivartalosta punkerolle tädille ;-). Mutta kiva sitä oli neuloa, joten hakekaa se Taito-lehti kun vielä ehditte! Tai vielä parempaa, TILATKAA Taito ihan siksikin, että se sentään  julkaisee vielä suomalaisten riippumattomien suunnittelijoiden ohjeita.

En oikeasti pelkää, etteikö villatakki sopisi minulle, olen mitoittanut sen entisen takin mukaan, enkä edes olisi pahoillani ellei se sopisi minulle, sillä saan luultavasti joka tapauksessa tehdä toisen takin tarkastaakseni ohjeen. Yritänkin tehdä mallista sellaisen, että takkia on kiva ja joutuisa neuloa. Tästä ykkösversiosta sitäpaitsi unohtui taskupussit takakappaleesta ja vaikka ne voi tehdä myöhemminkin, haluan tehdä yhden takin, jossa on kaikki proton virheet korjattu.

One Comment Lisää omasi

  1. Sara sanoo:

    Ihana väri! Palmikkokuvio näyttää mielenkiintoiselta, odotan jännityksellä työn valmistumista.
    Taito-lehti meni vähän aikaa sitten tilaukseen. Odotan jännityksellä sitäkin, mihin suuntaan lehti kehittyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s