Väriterapiaa postissa

Eilen postinkantaja kantoi kotiin Modan ja Kim Hargreavesin Cherished -kirjan, tänään tupsahti paketti, jossa oli Saran suosituksesta tilaamani Kristin Nicholaksen Kristin Knits ja Color by Kristin -kirjat. Kun Villavyyhti vielä mainostelee uutuuslankojaan, on tässä pitelemistä!!! Väriterapiaa! Hyppäisikö kuutosen ratikkaan…?

Puikoilla on kuitenkin turvallisen harmaa 😉 neuletunika, jonka aloitin aamulla jo kolmannen kerran. Ostin nimittäin ihanasta Aino-kaupan alesta kivan mustan tunikan, jossa on juuri oikea mitoitus minulle. Päätin tehdä samanmuotoisen vaaleanharmaan neuletunikan Lana Gatto Super Alpaca -langasta. Jospa nyt onnistuisin tekemään sellaisen kaula-aukon, jota tavoittelen. Lopulta ihan mittaisin ja laskin silmukat, koska en halua neuloa kolmannen kerran väärän kokoista kaula-aukkoa.  Mies muuten ihmettelee, miksen mittaa ja laske ihan aluksi, samaa ihmettelen yhä enemmän itsekin… 😉

Teen tunikan contiguous-tekniikalla, jossa neulepaita neulotaan yhtenä kappaleena saumoitta, se aloitetaan niskasta ja siihen neulotaan istutetut hihat (kuten ehkä muistatte) Kunhan saan neuleen kainaloihin asti kunnialla, alan miettiä, tuleeko siihen taskut, neulonko helmaan jonkin kuvion tms.

Hargreavesin mallit ovat kaunitta, kivoja ja klassisia (sen todistaa sekin, että vuonna 2005 julkaistun mallikirjan mallit ovat edelleen ajattomia). Tilasin Mielitty (hih, oma käännös) -kirjan erityisesti Winter-mallin vuoksi, koska siihen käy hienosti Kirjavan kerän Patagonia-uutuuslanka (lanka ei vielä ole kaupassa, sorry). Mallissa käytetty Rowanin  Felted Tweed Chunky on 50 gramman kerissä (joku rakastaa langanpäättelyä) ja on merino- (50%) alpakka- (25 %) viskoosi (25 %) -sekoite. Patagonia tulee maksamaan 8,40 €/ 100 g ja on konepesun kestävää 100 % villaa (100 g = 100 m), joten siitä tehtynä hinta on noin puolet Rowanin langasta tehtyyn verrattuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s