Es ist so schön!

Yksinkertainen on kaunista. Junghans Wollen sivustolta löytyy ohje tähän nerokkaasti langankierroilla ja kavennuksilla somistettuun puseroon.

Vaelsin taas Euroopassa. Oikeastaan päätin tutustua Slovenian neulojiin, mutta en löytänyt mitään erityisen kiinnostavaa ja ajauduin yhteen lempikaupungeistani, nimittäin Berliiniin. Siihen liittyviä juttuja olisi takavuosilta paljonkin, mutta ne eivät todellakaan liity neulomiseen tai edes virkkaamiseen 😉 Oi, nuoruus…

Löysin heti erään berliinittären blogin johdattamana Junghans Wollen sivuston. Yritys on saksalainen perheyritys, joka on 1950-luvulta alkaen myynyt käsityötarvikkeita.  Sen sivustolla on vilkas keskustelufoorumi, erilaisia käsityövinkkejä, ohjeita ja tietenkin yrityksen nettikauppa. Hinnat ovat ihan Suomen tasoa ellei kalliimpiakin, mutta onneksi satuin katsomaan neulemallistoa, sillä kaiken sälän seassa siellä on todellisia helmiä. Kuten kuvan kaunis pusero. Yksinkertaisuudessaan aivan upea. Klikkaamalla kuvaa pääset ohjeen sivulle.

Älkää kysykö, miten ajauduin kehräävän, tilkkulevan ja neulovan anarkisti-leipurin  blogiin, mutta sekin oli onnekas sattuma. Vilkaiskaapa! Ihania kuvia, kauniita töitä, myös kiinnostavaa aktivismia. Danke schön, ich habe mit deine Blog sehr genossen!

Berliiniläisistä suunnittelijoista Sylvie Raschin työt eivät ehkä ole minun makuuni, mutta ihminen, joka suunnittelee tällaisen kirjanpitimen aamiaispöytään, ei voi olla paha ihminen!!! Lotta Blumotta ist wunderschön und pimpeln 😉!

Maria Ribbeck on nukentekijä, nukenvaatteiden suunnittelija ja -neuloja. Hän on näemmä hukkua nukenvaatteiden neulomistyöhön, koska hän ilmoittaa korottaneensa (nuken) neulevaatteiden hintoja. Muuten ei kuulemma jää vapaa-aikaa lainkaan. Siinä siis vinkki lisätyötä kaipaaville neulojille 😉 englanninkieliset nukenvaatemarkkinat pystyyn.

Berliinissä asuu myös Knitty-lehdestä tuttu Sabine Riefler. Soozan blogista löysin todella kivat sukat ja kivoja kuvia. Mikäli rakastat neulepitsiä, vilkaise unikatissima-blogiin! Samassa paikassa on aivan hervoton kirjoneulekuviogeneraattori! Sivustoon tutustumiseen menee liiaksi aikaa, siellä on melkoinen määrä erilaisia härpäkkeitä.

Anne Mende ei ole berliiniläinen, mutta asuu kuitenkin riittävän lähellä, voidakseni  mainita hänen hilpeät neule-käsinuket tässä.  Tuotteet (ja niihin tarvikkeet) ovat myynnissä DaWandassa

Ja lopuksi. Jos haluaa opiskella saksaksi neulomaan.. ääh vitsi …  aina  kannattaa vilkaista Stricken in Berlin -blogia. Bloginpitäjä Jule Rohrmann on tekstiilitaiteilija, joka pitää erilaisia neulekursseja. Näiden kurssien sisältöä kannattaisi kursseja suunnittelevien suomalaistenkin tutkia, sillä kun meillä kurssit ovat lapasen tai sukan neulontaa, koneneulontaa tms., nämä pitävät kursseja myös suunnittelusta ja ohjeiden muokkauksesta omiin tarpeisiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s