Ohhoh, uusi lankakauppa Helsingissä

Hietalahdenkatua torilta Kamppiin päin kävellessä voi joutua hieraisemaan silmiään: siinä on uusi lankakaupppa! Snurre – ihan oikea lankakauppa!  Jo toinen lyhyen ajan sisällä avattu hieman uudenlainen lankakauppa. Kivaa on myös se, että uudet lankaliikkeet hakevat omia erikoisalueitaan ja tarjoavat erilaista näkökulmaa lankailuun. Snurre tähdännee ruokkimaan luovien ihmisten omia ideoita, ainakin minä koin hyvin inspiroivana liikkeen asettelun ja ilmapiirin. Lisäksi näytti siltä, että omistaja haluaa jossain määrin laajentaa myös sisustusmateriaaleihin, kuten matokudekeriin, hamppulankaan jne.

Kauppaa pitää eloisa Anne Lampinen, jolla on pitkä tekstiilialan tausta. Hän on iloinen, avoin ja puhelias, kaupassa tuli heti hyvä mieli!

Liikkeen sisustus on avara ja ilmava, langat on aseteltu kauniisti esiin, Ystävänpäivä-aiheinen näyteikkuna on ilmavan kaunis. Keskellä myymälätilaa on iso pöytä, jonka ympärille kelpaa kokoontua myös liikkeessä pidettäville kursseille tai vain neulomaan ja virkkaamaan. Minä ajattelin viedä pöydän ympärille ainakin neulovat naispurjehtijat!

Nyt pääsin hiplaamaan esimerkiksi BC Garnin Semillaa, jota en ole nähnyt niissä kaupoissa, joissa olen lähiaikoina käynyt, sekä joitain Annen itsensä tuomia pohjoismaisia lankoja, kuten Dansk Pelsulddia, josta toden totta pitäisi tehdä purjehduspaita itselle. Malabrigoa, Cascadea…  Sisustajille löytyy esimerkiksi hamppua ja matonkudetta.

Eikä tietenkään ollut kameraa laukussa enkä hoksannut kännykälläkään napata kuvaa. No, mutta menkää itse katsomaan, kuutosen ratikalla pääsee viereen ja samalla kannattaa piipahtaa kierrätyskeskuksen myymälässä, joka on samassa korttelissa (tai ainakin ihan lähellä).

Snurre tarkoitaa skandinaavisissa kielissä sanakirjan mukaan kehrätä, pyörittää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s