Taas se alkaa…

Vääntö tekijänoikeuksista nimittäin.  Se oli tietysti arvattavissa, mutta minä en oikein jaksa uskoa, että se syö Pinterestin suosiota. Minusta palvelu on mainio ja se helpottaa linkkien keräämistä ja järjestelyä omia projekteja varten.Lisäksi se auttaa löytämään netin valtavasta tarjonnasta itseä kiinnostavia tuotteita, palveluja, ohjeita, malleja… mitä hyvänsä.  Visani onkin vinkunut Pinterestin äärellä, kun olen ostanut muutaman sitä kautta löydetyn ohjeen, sukkahousuja (mm. mummonneliökuvioin) jne. Nettikauppias riemuitsee, jos tuotteet saavat näkyvyyttä Pinterestissä. Pinterest tosin ohjeistaa siten, ettei sitä pitäisi käyttää vain omien tuotteiden promoamiseen.

Minun kuviani saa ilomielin pinnata, eikä sukkakuvia minulle valokuvannut ammattilainenkaan pane pahakseen, kun saamme lisää tuloja maksullisista ohjeista, joiden tuoton jaamme.

Olen kyllä itsekin seurannut hieman hämilläni sitä, että palvelun kautta on esimerkiksi jaettu kopioita kirjojen sivuista. Omissakin kansioissani on muutama virolaisiin ja latvialaisiin neulemalleihin viittaava linkki, joista en ole oikein varma… Yksittäisen kuluttajan on todella vaikea arvioida eri maalaisista lähteistä poimittujen linkkien asiallisuutta.

Kari Haakana Ylestä sanoo tuossa artikkelissa:

– Kyllähän tämä on tavallaan se tapa jolla netti toimii nykyään. Täytyy muistaa, että tässä on lieventävänä asianhaarana ainakin moraalisesti, joskin ei ehkä juridisesti, se kuinka Pinterestiin laitettu kuva on linkki siihen alkuperäiseen teokseen. Sillä ei tosin lain kanssa liene mitään tekemistä. Mutta näin netti toimii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s