Karusellissa

Kuten jo mainitsinkin, ihastuin ikihyviksi Knittyssä julkaistuihin  Louise Robertin Carousel-sukkiin!  Minusta ne ovat erilaiset, innovatiiviset ja ennen kaikkea niissä on käytetty hienolla tavalla pätkärääkättyä lankaa – kerrankin edukseen!

Vielä en tiedä tuleeko sukista istuvat ja mukavat, ainakin ohjeen mukainen lanka on pehmeää ja ihanaa, minä pidän myös väreistä, jotka ovat hieman haaleammat kuin kuvassa, mutteivät missään tapauksessa niin punaiset kuin ohjeen pääkuvassa, jossa kaunis ja hillitty punaruskea toistuu aivan oranssina. Ellei se sitten ole aivan eri väri, mutta sama vaivaa lankakaupan kuvaa. Minulle todellinen väri oli iloinen yllätys, sattuu olemaan lempivärejäni.

Nämä sopivat siksikin juuri nyt minulle tehtäviksi, että olen piirrellyt jo kauan erästä mallia, joka on etäisesti sukua tälle sukalle.

Tapani mukaan teenohjetta hieman lyhyemmät varret sukkiin, yhden kierroksen vähemmän, mutta neulon sukansuuhun resorin ohjeessa olevan virkatun nirkkoreunan sijaan.

Sukkaa on kiva neuloa, tuota 12 silmukan suiveroa neulotaan kahdella puikolla ja oikean puolen viimeinen silmukka neulotaan aina yhteen edellisen kierroksen vastavan reunasilmukan kanssa, kantapään kohdalla jätetään uusi kierros yhdistämättä entiseen, näin saadaan viilu, johon neulotaan myöhemmin kantapää. Kierro vielä ja alan kaventamaan suiveroa, jotta pääsen tekemään sukkaan kärjen. Teen kärjestä hieman pidemmän kuin alkuperäisessä ohjeesssa, koska uskon, että se on mukavampi niin.

Tekisi mieli tehtä pipo tällä tekniikalla…mutta viitsiikö sitä näin kesän kynnyksellä 😉

One Comment Lisää omasi

  1. Neulisti sanoo:

    Näyttää ihanalta! Kauniisti kyllä käyttäytyy lanka näissä sukissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s