Silmukointi

Karusellisukkien kantapää tuli tehtyä jo kahdesti. Ensin melkein ohjeen mukaan, minusta se oli liian ahdas, sitten oman pään mukaan – mutta silmukointi ei onnistunut. Kuvaa en edes kehtaa laittaa esille 😉

En kertakaikkiaan ole silmukoinut, enkä osaa sitä niin hyvin, etteikö liitos näkyisi. Nyt on otettava neula kauniiseen käteen ja ryhdyttävä opiskelemaan asiaa. Vai olisikohan huomenna Lahdessa Kissojen yössä osaavaa apua?

Käspaikan ohjeella voisi onnistua, ainakin jos teen apulangalla nuo tilapäiset kerrokset. Suoraan puikoilta silmukointi oli tosiaan vaativaa ja hankalaa, kuten sivulla luvataankin: kauheaa sotkua siitä tuli! Koirankarvan kerääjä selittää asiaa sanallisesti, mutta en voi väittää, että asia olisi kirkastunut … miten neulalla otetaan silmukka ”ikäänkuin nurin”? Stitsailuja-blogissa näyttäisi olevan selitys, jonka ymmärrän ilman, että neule on kädessä – hyvä, kokeilen sitä. Kiitos!

Hyvä ja selkeä on myös Ritva Koskennurmi-Sivosen kuvitettu ohje ylipäätään neulesaumoista. Se on osa kokoaisesta Neulonnan perusteet -ekirjasta, jonka voi ladata tästä. Se kannattaa ladata iPadiin tms. sillä kokeneenkin neulojan on välillä tarkastettava harvemmin käyttämiään perustekniikoita.

One Comment Lisää omasi

  1. Päivikki sanoo:

    Mie inhosin silmukointia kunnes löysin ohjeen, jossa se tehdään puikoilla neuloen eikä typerällä neulalla. Tässä linkki:
    http://stitsailuja.blogspot.com/2009/01/kykkipistoja-ei-kiitos.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s