Matkailua

”Mökkireissulla” sain tehtyä matkakaverille yhdet sukat Ilun karkkivärjäämästä langasta. Miellyttivät kovasti, myös sitä kivaa neulomista harrastavaa lentoemäntää, jonka kanssa juttelimme maailman lankakaupoista ja yleensä neulomisesta. Hän piti siitä, että tein nurjilla silmukoilla jalkapöydälle kuvion, jossa langan värit vaihtuvat pehmeästi. Käsimatkatavaroihin jäivät vahingossa myös teräspuikot, joita kukaan ei onneksi halunnut ottaa minulta pois. Tulomatkalla väsäsin yhden turkkilaisen taannoin Kölnistä ostetuista Regia-langoista.

Matkalukemisena oli muuten Anna Zilboorgin lapaskirja, jota en ollut ehtinyt aikaisemmin edes selata kunnolla. Tästä kirjasta selvisi, että Sääksmäen sukissa käyttämäni rakenne ei ole alunperin Zilboorgin keksimä, hän on löytänyt sen jonkun muun suunnittelijan malleista. Kirja jäi Italiaan, joten en nyt kykene selvittämään, onko rakenne Zilboorgin viittaaman suunnittelijan luoma,  kansanperinnettä vai mainitseeko hän ylipäätään kenen keksintö tuo tekniikka, jossa sukan etu- ja pohjakappaleet neulotaan erikseen. Kiva tekniikka, olipa sen keksinyt kuka tahansa! Rakennehan on ehkä tuttu myös koneneulonnasta.

Eilisenä vapaapäivänä olin todella uupunut. Ennen kaatumistani sänkyyn sain kuitenkin aamupäivällä lautanauhan loimen luotua ja hieman kokeiltuakin. Tein heti kaikki virheet, joista lautanauhakirjassani varoitettiin, koska en malttanut lukea kirjaa ensin, mutta onpahan nyt opittu, miksi laudat pitää sitoa yhteen ja miten loimenluomisohjetta luetaan 😉 Haluaisin tehdä sukat, joiden suu on lautanauhalla koristeltu, ja jotka solmitaan polven yläpuolelle sillä samalla lautanauhalla, joka on tehty samoista langoista kuin sukka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s