Kesää varten

Sisko kävi hakemassa vertaistukea löydettyään Ravelrysta Heidi Kirrmaierin Buttercup-tunikan ohjeen. Ainoa ongelma oli, että hän halusi tehdä hihattoman tunikan, eikä tuolla ohjeella sellaista synny mitenkään, koska ohje on jonkinlainen sovellus saumattomasta puserosta. Mutta piankos me suunniteltiin uusi!

Minä sen sijaan innostuin ohjeesta, koska varastossa on pieni, mutta projektiin juuri riittävä, määrä mustaa puuvillaviskoosia. Tekokuidut eivät ole varsinaisesti minun juttuni, mutta kesä Italiassa puoltaa tässä viskoosisekoitetta, sillä se ei kulahda kuten puuvilla, kuivuu nopeasti ja on viileää.

Aina kun innostuu jostain isommasta projektista, pusero- tai takkiohjeesta, kannattaa vilkaista kyseisen ohjeen totutuneita projekteja. Tämä on yksi Ravelryn projektiarkistojen parhaista puolista! Lanka- ja kokovalinnoissa on apua, kun näkee, miten ihana malli pukee hoikkia, keskikokoisia tai pyöreämpiä… Kaikissa näissä esimerkeissä on mielestäni onnistuttu tekemään mallista kantajaansa pukeva, omin muutoksin tai vain valitsemalla oikea koko ja pituus. Päinvastaisiakin esimerkkejä on lukuisia.

Buttercupin projektiuvia selattuani aloin ajatella, että tuo malli ei ehkä sittenkään pue minua parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt on yhdellä lapulla uusi luonnos mustaksi kesätunikaksi. Ehkä siitä tulee ensimmäinen neuleohjeeni, joka ei ole sukka tai lapanen. Ehkä ei, sen näemme myöhemmin, sillä vaikka saisin aikaiseksi itselleni kivan tunikan, en välttämättä saa aikaseksi ohjetta sarjoituksineen.

Neulemallien kuvissa on vähän samaa vikaa kuin arkkitehtien havainnekuvissa: ne tuppaavat esittämään kohteensa todellisuutta paljon kauniinpana. Moni ajattelee, ettei kykene tekemään yhtä hienoa kuin mallikuvassa esitetty neule, vaikka totuus on se, että hyvälaatuinen neulekuva ei ole koskaan koko totuus kohteena olevasta neuleesta. Ohjeissa tuotteet tietysti pyritään esittämään mahdollisimman hyvässä valossa, kirjaimellisestikin. Vaikka kuvia ei suoranaisesti manipuloitaisikaan, niitä toki kohennellaan monin eri tavoin.

Tiedätte kaikki, että valokuvaaminen ei todellakaan ole ykkösharrastukseni ja neulekuvaaminen erityisesti ärsyttää, vaikka olen takavuosina harrastanut  valokuvausta(kin). Kehitin ja vedostin myös kaikki omat kuvani, takataskussa on myös ennen lukio- ja korkeakouluopintoja hankittu kuvanvalmistajan  tutkinto (graafisella alalla), että kyllähän minä jotain asiasta sentään ymmärrän. Ehkä juuri siksi. Viihdyn nykyisin parhaiten suunnittelijan tai assarin roolissa, kun teemme Susan kanssa myytäviin ohjeisiin ja kuvauksia. Ja onhan minulla ihan kivat sääret sukkamallin hommiin vaikka arvet pitäisikin photoshoppailla pois. 😉

Tässä muuten muutama hauska neulekuva.

One Comment Lisää omasi

  1. Neulisti sanoo:

    Ravelryn ihan parhaita ominaisuuksia ovat nuo projektikuvat. Niistä kun näkee, millaista jälkeä ohjeella oikeasti on saatu aikaiseksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s